Hva leter du etter?

Mer om Koreografilaboratoriet

Dsc01453
Julie Steinjord Mjøen og Charlott Utzig Once in a lifetime

Hele 61 søkere meldte sin interesse for Koreografilaboratoriet 2019. For juryen ble det derfor en vanskelig jobb å plukke ut de fem deltakerne. Juryen la vekt på prosjektets koreografiske ferdigheter, potensiale og relevans. Det store antall søkere viser det store behovet i feltet generelt for flere visningsarenaer og for et prosjekt som Koreografilaboratoriet spesielt. Dansens Hus anerkjenner dette behovet og vil i årene som kommer fortsette å arrangere Koreografilaboratoriet og styrke lignende visningsarenaer for yngre kunstnere i en etableringsfase.

De utvalgte til Koreografilaboratoriet 2019 er:

Rina Rosenqvist:
MASS
MASS er en kroppslig utmattelse, en flytende analogi, et nølende pust.
MASS er en artikulasjon av mørkets resonanser.

Blå foto: Magnus Alexander Haals, fra EN:KVELD m/eksponeringsbehov oktober 2018
Grønne foto: Tor-Sven G. Berge, fra LungA festival juli 2018

Musikk: Bendik Baksaas
Koreograf: Rina Rosenqvist
Dansere: Erlend Auestad Danielsen (NO/FO), Even Eileraas (NO), Emilie Marie Karlsen (NO), Magdalene Solli (NO), Rina Rosenqvist (NO/VE), Kasper Ravn Tovik (NO)
Tekst (linket ovenfor): Nanna Vibe Spejlborg Juelsbo

Rina Rosenqvist (f.1992 i Maturin, Venezuela) er en norsk/venezuelansk dansekunstner som arbeider utøvende, medskapende eller skapende i forhold til den kunstneriske konteksten hun befinner seg i. Hun har en BA i utøvende dans fra Universitetet i Stavanger. Utøverne som er med er Erlend Auestad Danielsen, Even Eileraas, Emilie Marie Karlsen, Magdalene Solli og Kasper Ravn Tovik.


Anna Einemo Frøysland
STILL

Soloen Still går rett til kjerna av samhandlinga mellom det fysiske og det ikkje-fysiske i menneskekroppen. Arbeidet utforskar ei breidde av ulike rørsler som er nært knytt til kjenslelivet. Muskulær spenning, til dømes i skuldrane eller magen, kan gjere det vanskeleg å puste og skape frustrasjon eller sinne, medan svak spenning i heile kroppen kan gi kjensla av å vere klar til å angripe eller flykte. Tittelen på verket, det engelske ordet still,kan tolkast i ulike retningar då det kan tyde både «stille» og «framleis». Stillstand er noko utøvaren jobbar med som ei motvekt til det å skulle føle so mykje heile tida, ho leiter etter eit nullpunkt som kanskje ikkje fins, der kroppen er tømt for innhald.
Takk til ytre auger Janne-Camilla Lyster, Solveig Styve Holte og Snelle Hall.

Anna Einemo Frøysland (f. 1992) studerte samtidsdans ved Kunsthøgskulen i Oslo og har jobba som utøvande dansar både innanlands og utanlands med mellom andre Marina Abramovic, Jeff Pedersen og Satoshi Kudo. I løpet av 2019 er ho aktuell som dansar for Ingun Bjørnsgaard Prosjektog Kari Hoaas Productions. Ho skal vere ein del av Aspirant Mentoring Program til kompaniet Nagelhus Schia Productionsder der ho skal ta del i fleire produksjonar i 2019-2020. Anna har motteke støtte frå Kulturrådet for å skape eigne kortare verk, soloen Still som skal synast under Koreografilaboratoriet og duetten Ein studie i Wittgensteins språkspel som ho skal utvikle i samarbeid med si tvillingsyster Berit Einemo Frøysland. Anna mottok nyleg Norske Dansekunstnere sitt profesjonsstipend innan kategorien film, og er vald ut som Shooting star under RED International Film Festival på Eina i juli 2019.

Tobias Yves Schiøtt Deedaran aka Toby Deedaran:
INFLUENCE

Tobias vil ta for seg brorskap og hvordan dynamikken i vennskap utvikler seg over tid. Gjennom hip-hop som språk viser Deedaran presisjon, sterk musikalitet og imponerende sans for detaljer i sitt koreografiske arbeid. Tematikken vennskap speiles i konstellasjonen og det profesjonelle arbeidet og uttrykket blir både autentisk og kraftfullt.

Toby Deedaran (f.1995 i Fredrikshavn, Danmark) er utdannet fra Flow Dance Academy og har virket profesjonelt siden 2013. Han har arbeidet som danser og koreograf i det urbane dansemiljøet i Norge og internasjonalt. Han underviser fast ved Subsdans i Oslo.

Tone Kittelsen:


Tone Kittelsen (f.1989 i Kristiansand) er utdannet danser fra Universitet i Stavanger. Hun har de tre siste årene fordypet seg i spørsmålet om ‘How to Solo?’ og har utviklet dette til å bli er konsept som hun jobber med alene og sammen med andre kunstnere.

Kittelsen er en av grunnleggerne av festivalen Ravnedans. Kostymedesign på foto: Kristine Gjems


Julie Steinjord Mjøen og Charlott Utzig
ONCE IN A LIFETIME

se for deg at du nesten ligger i en lenestol

du har ikke orket å ta av deg dunjakka enda

tenker tilbake til da du var 10 år og trodde du var stjerna i en talentkonkurranse

en tredjedel av deg ønsker seg tilbake

de resterende to tredjedelene er inderlig glad for at du er akkurat her

lykkelig over at du fikk flere sjanser enn kun den ene

Konsept, koreografi og dans: Julie Mjøen og Charlott Utzig

Støttet av: Dansekunst i Grenland, Dansens Hus

Julie Steinjord Mjøen (f.1994 fra Oppdal) er utdannet med en MA i dans og en BA i klassisk ballett fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber som danser for koreografer som Bente Westgård, Panta Rei og Yaniv Cohen.

Charlott Madeleine Utzig (f.1993 i Skien) er utdannet med en BA i moderne og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun driver og arbeider med frigruppen De Naive og som utøver for blant andre Kristin Ryg Helgebostad, Oslo Danse Ensemble og Jo Strømgren Kompani.

Juryen har vært:

Cecilie Lindeman Steen (f. 1965) utdannet fra Statens Balletthøgskole (Khio), danselinjen, i 1985 og har siden arbeidet som dansekunstner i det frie scenekunstfeltet samt i Carte Blanche.

Solveig Styve Holte (f.1984) arbeider som danser og koreograf i produksjoner som Lightness: Fleire, Flakkande røynd og About. Hun har en BA i dans fra Norges Dansehøgskole, et fordypningsår ved Skolen for Samtidsdan og en master i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Magnus Myhr (f.1985) har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007 i det prosjektbaserte feltet og ved blant annet Carte Blanche, Trøndelag Teater og Nationaltheatret. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles

Koreografilaboratoriet 2019, 14.–19. mai 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus