Waht The Who Foto Helge Hansen Hi Mo19911

CarteBlanche

We are here together, 22. - 25. september 2016

We are here together,
22. - 25. september 2016

Legemliggjørelse, kannibalisme, ritual, massens bevegelse, stimens bevegelse, stimen som venter, bier, og plutselig dreier i en annen retning.

 • Varighet100 min
 • PrisNOK 175- 290
 • SceneHovedscenen

Spilledatoer

 • 22. september - 17:00
 • 23. september - 17:00
 • 24. september - 15:00
 • 25. september - 17:00

Glitter, villskap, ånd – massens ånd. VI ER HER SAMMEN. Til dobbelproduksjonen We Are Here Together har Carte Blanche invitert koreografene Mia Habib og Marcelo Evelin, to spennende personer med stor appetitt på, og vilje til både å konfrontere seg selv og andre, til å utfordre andres meninger og gå inn i andres kropper.

Gjallarhorn
Koreograf: Mia Habib

Når Gjallarhornet lyder er det fare på ferde, da vekkes de som sover – selv gudene. Dets vibrasjoner bærer inn i  både menneskets og gudenes verden, og videre ned i underverdenen. Hornet markerer starten på Ragnarok, verdens undergang og fornyelse, som berettet i den Norrøne mytologiens Voluspå.

Inspirert av seismisk aktivitet, Norrøn mytologi, Arne Garborgs Haugtussa og grupperitualer, utforsker Mia Habib sammen med Carte Blanches dansere hvilke urkrefter som igangsettes når store fundamentale omveltninger i den fysiske tilværelsen vi lever i finner sted.

I 1895 skrev Arne Garborg kvadet «Gumlemål» som en sentral del av diktsamlingen «Haugtussa». Kvadet er gitt i den eldste formen vi finner i Eddasamlingen, og i kvadet manes det til mobilisering og Raknarok. Gjennom kvadet rettet Garborg en hard sosialpolitisk kritikk mot den daværende makteliten. I Gjallarhorn bruker Habib norsk kulturarv og de største naturkreftene som et utgangspunkt for å varsle.

«Sola myrknar, jorda søkk i sjøen, dei ljose stjernene fell frå himmelen. Eld brenn Yggdrasil sine kvistar, og eit stort bål snerter skyene» (Voluspå)

The Who of Things
Koreograf: Marcelo Evelin

De brasilianske indianere så på alt i verden som menneskelig: Steinene, trærne, himmelen og regnet eksisterte for dem som en legemliggjøring av menneskeheten. De praktiserte også kannibalisme – de spiste fiendene sine, mesterne sine og menneskene de aktet, for å bevare den andre i seg selv.

The Who of Things bruker metaforen antropofag – eller subjektiv kannibalisme, som springbrett for å utløse ideen om den andre i oss. Med rytme som språk og ritualer som scenespråk, tilnærmer stykket seg økosystemet som en organisasjon av livsformer, fra kompleksiteten i en bikube til villdyrflokkens råskap.

Hinsides skakkjørt individualisme som gjennom tidene har opprettholdt kolonialismen, er søken etter en felles plattform, en tilstand av samhørighet, og en økende grad av menneskelighet for alle vesener.

ETTERSNAKK: Etter forestilling 22. september inviterer vi til ettersnakk med Hooman Sharifi, Mia Habib og Caroline Eckly! Samtalen ledes av Margrete Kvalbein. 

Kompaniets hjemmeside


Det å gå tilbake til naturen, urkreftene, det uforståelige og grunnleggende er blitt gjort mye i scenekunsten (...) men sjeldent har det vært så vellykket som akkurat her.

Bergens Tidende

Bakgrunnsstoff

 • Guro Rimeslåtten Carte Blanche

  Et tonn sirup

  I We Are Here Together er omstendighetene betraktelig skjerpet. Null sikt, høy temperatur og fullstendig tildekket av sirup og blod.

 • Carte Blanche Guro Rimeslatten Foto Helge Hansen 42457 Lo 1024X769

  Forelska i Bergen

  Guro Rimeslåtten fikk nærmest angst av Bergen i starten, men etter sju år i Carte Blanche kan hun vanskelig tenke seg noe bedre enn vestlandsbyen.

 • Carte Blanche Mathias Stoltenberg Foto Helge Hansen042356 1200Pxl

  Fortsatt støl

  Dansekunstner Mathias Stoltenberg var ni år da han fikk sin første rolle i Reisen til Julestjernen, og jublet da han fikk sine første jazzdanssko.

 • Carte Blanche Cf040565 Caroline Eckly F Helge Hansen 1

  Fransk traver

  14 år gammel flyttet dansekunstner Caroline Eckly hjemmefra for å forfølge drømmen. Veien gikk via småkompanier, frilansing i Paris og sju år i Tyskland.

 • Honning, blod og fjær

  - Man vil spise the other for å bli the other. Harald Beharie forteller om arbeidet med We Are Here Together.

 • Waht The Who Foto Helge Hansen Lo Mo33527 1500 Pxl

  Flokken trer frem

  Scenekunst.no: Grunnen skjelver når Carte Blanche inntar varslerrollen. I to forestillinger, den ene i store bokstaver og den andre med finjusterte strenger, belyser de noe fellesmenneskelig.

 • Unknown 5

  Uten slutt

  – Ser du er en sånn boyband-type, sa en heavy metal-jente med tung sminke og sorte klær til meg en gang, lett sarkastisk.

Medvirkende

 • Koreografi

  Mia Habib
  Marcelo Evelin

 • Lysdesign

  Ingeborg S. Olerud

 • Kostymedesign

  Indrani Balgobin
  Marcelo Evelin

 • Lyddesign/Musikk

  Gunnar Innvær
  Sho Takiguchi

 • Dansere

  Caroline Eckly
  Dawid Lorenc
  Mathias Stoltenberg
  Miryam Garcia Mariblanca
  Irene Vesterhus Theisen
  Harald Beharie
  Mia Habib
  Adrian Bartczak
  Einar Nikkerud
  Noam Eidelman Shatil
  Asher Lev
  Ole Martin Meland
  Guro Rimeslåtten
  Judith Arupa (kun i The Who of Things)

En samproduksjon med
Festspillene i Bergen 2016.

Rullestolbrukere bes melde fra
til billettluken før ankomst.

Drikke i pausen kan forhåndsbestilles.