Credit Tanja Busking 0 Lara V9 Denoise 00 01 57 03 Still005 Kopi

Mirjam Sögner

Lara, 10. - 11. september 2016

Lara,
10. - 11. september 2016

Bevegelsesmønsteret til tidlige helter i den fascinerende verdenen av dataspill er Mirjam Sögners utgangspunkt for LARA.

 • Varighet30 min
 • PrisNOK 130
 • SceneStudioscenen

Spilledatoer

 • 10. september - 18:00
 • 11. september - 18:00

Hva skjer med kroppens bevegelsesmønstre når dataverdenens unaturlig kvaliteter får fotfeste i vår virkelige verden? Hvordan nærmer digitale og fysiske realiteter  seg, og hva slags mer og mindre håndgripelige fysiske endringer finner sted i samspill med den pseudorealistiske dataverdenen? Mirjam Sögner overfører mye av de unaturlige kvalitetene i dataspillenes landskap til sin egen kropp, og skaper slik en merkelig og fascinerende hybrid av noe overnaturlig. Forestillingen er på mange måter en kroppslig respons på en verden hvor det digitale og det fysisk konkrete flyter mer og mer sammen.

Sögner bruker dataestetikken fra begynnelsen av årtusenskiftet og frem til i dag, hvor de tidlige, høypikslede utgavene av dataspill fram til dagens mer avanserte universer har utviklet seg til mer mangefasetterte, men likefullt ufullstendige bilder av oss mennesker. Lite iøynefallende svakheter i dataverdenens bevegelser som stive og urytmiske ansiktsuttrykk og uorganiske kroppsbevegelser bryter den skjøre imitasjonen av en slags virkelighet, og skaper en fremmedgjørende og merkelig og stemning. I Lara re-oversettes disse unaturlige bevegelseskvalitetene og ”feilene” tilbake til en fysisk, levende kropp. Det blir en slags dobbeltoverføring, eller en interessant imitasjon av imitasjonen, som skaper en reell og fysisk kropp, tilsynelatende fanget i den digitale virkeligheten.

Forestillingen presenteres i samarbeid med Aerowaves, et nettverk for promotering av ny, europeisk dansekunst. Samme kveld kan du også få med deg forestillingene Staying Alive av og med kroatiske Jasna L. Vinovrski og Elvedon av greske Christos Papadopoulos.

Hjemmeside
Ved denne rekonstruksjonen av en etteraping av menneskelig bevegelse oppsto en helt ny måte å være til stede på.

Les intervju med Mirjam Sögner

Bakgrunnsstoff

Medvirkende

 • Konsept/Koreografi

  Mirjam
  Sögner

 • Lys og kostymer

  Mirjam Sögner

 • Fremførelse

  Mirjam Sögner

 • Musikk

  Andreas Völk

 • Støttet av

  STARTStipendium des BKA Österreich
  Theater Haus Berlin Mitte.

Rullestolbrukere bes melde fra til
billettluken før ankomst.