Hva leter du etter?

Lara, 10.–11. september 2016

Lara,
10.–11. september 2016

Spilles: lør. 10. sep. 2016 søn. 11. sep.

Bevegelsesmønsteret til tidlige helter i den fascinerende verdenen av dataspill er Mirjam Sögners utgangspunkt for LARA.

Hva skjer med kroppens bevegelsesmønstre når dataverdenens unaturlig kvaliteter får fotfeste i vår virkelige verden? Hvordan nærmer digitale og fysiske realiteter  seg, og hva slags mer og mindre håndgripelige fysiske endringer finner sted i samspill med den pseudorealistiske dataverdenen? Mirjam Sögner overfører mye av de unaturlige kvalitetene i dataspillenes landskap til sin egen kropp, og skaper slik en merkelig og fascinerende hybrid av noe overnaturlig. Forestillingen er på mange måter en kroppslig respons på en verden hvor det digitale og det fysisk konkrete flyter mer og mer sammen.

Sögner bruker dataestetikken fra begynnelsen av årtusenskiftet og frem til i dag, hvor de tidlige, høypikslede utgavene av dataspill fram til dagens mer avanserte universer har utviklet seg til mer mangefasetterte, men likefullt ufullstendige bilder av oss mennesker. Lite iøynefallende svakheter i dataverdenens bevegelser som stive og urytmiske ansiktsuttrykk og uorganiske kroppsbevegelser bryter den skjøre imitasjonen av en slags virkelighet, og skaper en fremmedgjørende og merkelig og stemning. I Lara re-oversettes disse unaturlige bevegelseskvalitetene og ”feilene” tilbake til en fysisk, levende kropp. Det blir en slags dobbeltoverføring, eller en interessant imitasjon av imitasjonen, som skaper en reell og fysisk kropp, tilsynelatende fanget i den digitale virkeligheten.

Forestillingen presenteres i samarbeid med Aerowaves, et nettverk for promotering av ny, europeisk dansekunst. Samme kveld kan du også få med deg forestillingene Staying Alive av og med kroatiske Jasna L. Vinovrski og Elvedon av greske Christos Papadopoulos.

Hjemmeside
Ved denne rekonstruksjonen av en etteraping av menneskelig bevegelse oppsto en helt ny måte å være til stede på.

Medvirkende

Konsept/Koreografi:
Mirjam
Sögner
Lys og kostymer:
Mirjam Sögner
Fremførelse:
Mirjam Sögner
Musikk:
Andreas Völk
Støttet av:
STARTStipendium des BKA Österreich
Theater Haus Berlin Mitte.
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus