Mirjam Sögner

Den østerrikske koreografen og utøveren Mirjam Sögner har sin base i Berlin. Hun studerte samtidsdans og koreografi ved konservatoriet i Wien og ved ArtEZ Arnhem i Nederland.

Credit Tanja Busking 0 Lara V9 Denoise 00 01 57 03 Still005 Kopi

Hennes avgangsforestilling «OOZE» ble vist ved viktige festivaler for ny dans i Nederland og Østerrike, som for eksempel ITS Festival Amsterdam, Korzo Den Haag og tanz house Salzburg. I 2014 mottok Mirjam stipender både fra DanseWEB og STARTStipendium som deles ut av det østerrikske kulturrådet. Dette er den direkte årsaken til at hun kunne produsere forestillingen «LARA», som nå altså er aktuell på Dansens Hus. For tiden gjør hun forarbeidet til et prosjekt i regi av Danshallerne i Köbenhavn i samarbeid Márk Mészar , som har fått tittelen «Light and Matter». Hun arbeider også med forestillingen «The Dancer of the Future», som er en duett hvor Isadora Duncan er et utgangspunkt. Forestillingen hadde premiere ved Sophiensäle i Berlin, januar 2016.

Som koreograf og pedagog har hun arbeidet for Dschungel Wien, Kibbutzim College Tel Aviv, New Talents Biennale Cologne 2014 og London Fashion Weeks, og har assistert Royston Maldoom i et større danseprosjekt for lokalbefolkningen i Ramallalah. Som utøver har hun blant andre arbeidet med cielaroque - Helen Weinzierl, Jasper van Luijk, Ivan Perez, Julian Barnett og Akemi Takeya.


Lara, 10. - 11. september 2016