Hva leter du etter?

I:OBJECT, 1.–4. november 2018

I:OBJECT,
1.–4. november 2018

Spilles: tor. 01. nov. 2018 fre. 02. nov. lør. 03. nov. søn. 04. nov.

- rytmisk og virtuost med røtter i afrikansk og karibisk dans

Tabanka er kjent for engasjerende og rytmiske forestillinger som maner til bevegelse - av kropp og sjel- og også til aktiv samfunnsdeltakelse. Kompaniet benytter seg av en rytmisk virtuos og fysisk tilnærming til dans som engasjerer, og gjør det nærmest umulig å se vekk der de tar opp temaer som tvinger oss til å se igjen, på historien, på samfunnet, på livet, på oss selv.

I I:OBJECT utforsker Tabanka de historiske erfaringene som ligger gravert i afrikanske og karibiske kropper. Erfaringer med tvungen og frivillig migrasjon, å bli gjort til objekt, gjenstand, handelsvare, møter med rasisme, hat og vold. Tabanka utforsker ikke offerrollen, men snarere motstanden, kraften og håpet. Dans, sang og musikk har vært verktøy som blåser sjel og liv tilbake inn i objektet, det har gjort levende, gjort kraftfullt og gjort motstand av en hver gest, latter, smil, rumperist og trampende fot.

Musikalsk trekker I:OBJECT på melodiøse og lyriske komposisjoner og får en spennende rytmisk behandling som synliggjør den fysiske og metafysiske trommen, som maner til bevegelse, til aktivitet, til fremgang.

I:OBJECT tar opp høyst samfunnsaktuell tematikk sett i lys av Black Lives Matter, #metoo, pågående slaveri og menneskehandel. Kompaniets eget slagord er “Ancient Power - Modern Use"

Tabanka har utviklet en egen bevegelsesteknikk som aktiviserer hele kroppen og tar utgangspunkt i Afrikansk og Karibisk tilnærming til bevegelse. Se video her.

Forestillingen er et samarbeid med Oslo World

Medvirkende

Koreograf:
Thomas Talawa Prestø
Koreografiassistent:
Joel Ramirez
Kostymer:
Mo9k
Lysdesign:
Cecilie Graven Engseth
Dansekunstnere:
Wolman Michelle Luciano
Pearl Tawiah
Lacky Mahamed
Joel Ramirez
Ekperedinma Clarice Okeke
Victor Amel Olivares Pedersen
Rena Onye
Shirley Langhelle
Serjo Sankareh
Grace Tenga
Kamelia Javadi
Dramaturg:
Pearl Tawiah
Rådgiver:
Funmi Adewole
Foto:
Tale Hendnes/Dansens Hus
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus