Hva leter du etter?

Philippe Saire

Philippe saire 017 eddy mottaz le temps

Philippe Saire er født i Algerie hvor han bodde de fem første årene av livet. Med base i Lausanne begynte han å trene og studere samtidsdans. Etterhvert studerte han videre i Paris. I 1986 etablerte han sitt eget kompani i nærheten av Lausanne. Han jobbet med egne kreative prosjekter de påfølgende årene, og var en av drivkreftene i utviklingen av samtidsdansen i Sveits. I 1995 åpnet han sitt eget studio, Théâtre Sévelin 36.

Siden 2003 har Saire undervist bevegelse ved the Manufacture, en teaterskole i den fransktalende delen av Sveits.

Saire står bak over 30 produksjoner som har spilt over 1.500 forestillinger i over 200 byer over hele verden. Kompaniet opptrer også jevnlig på utstillinger, i kunstgallerier, parker, urbane områder og andre utendørsarenaer.
The Cartogrtaphie project
, som pågikk i hele ti år fra 2002 til 2012, var et uttrykk for Saires engasjement for å få dans ut av de tradisjonelle teaterbyggene. Prosjektet var en kombinasjon av levende dans og videoproduksjon. De elleve videoene var laget av filmskapere fra den franske delen av Sveits, som Lionel Baier, Fernand Melgar, Bruno Deville, Pierre-Yves Borgeaud og Philippe Saire selv. Disse videoene ble utgitt som bok/DVD i 2013, og blir fremdeles vist på ulike festivaler.

Dette ønsket om å eksperientere har også resultert i den stadig pågående serien Dispositifs og inkluderer forestillingen Black Out, som ble spilt 180 ganger bare i 2018. Denne forestillingen skjer inne i en gjennomsiktig kube, og et begrenset antall publikum står på toppen av scenen og ser ned i det som skjer inne i kuben. Et annet prosjekt i denne serien er forestillingen NEONS Never Ever, Oh! Noisy Shadows, hvor eneste lyskilde er neonlys og lyskasser som vider rullerende tekster på ulik måter, som skaper optiske illusjoner.

Hocus Pocus, 23.–25. oktober 2020

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus