Hva leter du etter?

Om koreografen - Karstein Solli

Karstein1 610X366

Karstein Solli har vært involvert både i Norsk Kulturråds Klangfuglprosjekter for barn i alderen 0-6 år på 90-tallet og Glitterbird EU-prosjekt 2003-2006 med forestillingen Se min kjole for barn mellom 0-3 år. Som kunstnerisk leder for Seanse, senter for kunstproduksjon www.seanse har K. Solli vært med å programmere tre Småkunstfestivaler for de minste, den første ved DH i 2012 og den siste september 2018 i samarbeide med Teaterhuset Avant Garden i Trondheim.

Karstein er scenekunstner og koreograf/regissør i Karstein Solli Produksjoner. Førstelektor i skuespill, drama og teaterkommunikasjon.Kunstnerisk leder for Seanse, senter for kunstproduksjon i Volda. Han har studert ved Ecole Jaques Lecoq mime og teaterskole, Paris, Desmond Jones School of Mime i London og Teaterhøgskolen avdeling mime i Amsterdam.

Han har undervist ved Noregs Musikkhøgskole, Den Norske Ballethøgskole og underviser ved Høyskolen for Dansekunst. I tillegg har Solli gitt gjesteworkshops og seminar ved universitet og høgskoler i inn og utland

Med sin kunstneriske og pedagogiske praksis har han en egen kunnskap for interdisiplinære uttrykksformer. Han lager egenartede forestillinger som alltid har høstet god mottagelse og anerkjennelse. Solli mottar siden 1997 Statens garantiinntekt for kunstnere. Hans forestillinger har turnert i Norden, Tyskland, Ungarn, Italia, Frankrike, Chile, Brasil m.fl.

StemmeStammen, 16.–24. februar 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus