Hva leter du etter?

Mer om Shine Utopians

Shine Utopians er en videreføring av Harald & Louis´ arbeid i duetten (S)kjønn Safari(Koreografilaboratoriet 2018) der de utforsket potensialet i en kjønnsfri kropp. Shine Utopians vil være en utopisk kulminasjon av arbeidet sammen med nye og flere mennesker. Hvordan lever og beveger kroppen seg når samfunnet den lever i ikke lengre eksisterer?

I Shine Utopians inviteres publikum inn som flue på veggen i et beskyttet samfunn hvor en gruppe mennesker lever deres daglige liv, danser sine danser og søker etter nye måter å være sammen på. Hvordan handler vi i en verden hvor vi ikke er binære eller har en gitt oppfattelse av hvordan kjønn bør agere i et samfunn? Hvordan kan vi manipulere med oppfattelsen av kropp og kjønn innenfor allerede eksisterende strukturer og normer? I en lek med kulturelle og sosiale referanser vil de dekonstruere disse rammene for å lage nye forbindelser mellom dem og danne grunnlaget for et nytt utopisk samfunn.

På Dansens Hus vil Harald & Louis skape et åpent og inkluderende rom for fellesskap hvor publikum og deltakere kan møtes i en avslappende atmosfære. Hvor det fasiliteres rom for å delta på arrangementer, spise lunsj eller bare komme innom for å “henge” og for uforpliktende prat. Shine Utopians er både tittelen på en forestilling, men også overordnet tittel for en mengde aktiviteter som vil foregå fra 7. til 10. november på Hovedscenen og i foajeen på Dansens Hus. I løpet av helgen vil det foregå talks, forelesninger, performancer, konserter, andre sosiale arrangementer og forestillingen som vises hver kveld. Foajeen samt Hovedscenen vil stå åpent i annonserte åpningstider.

Diskurs og samtale-delen rundt Shine Utopians er kuratert av og gjennomføres i samarbeid med Karmaklubb*, FRI - foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold og Danseinformasjonen. I en diskurs sentrert bla. rundt “the queer body” og “hvilke kropper blir representert i den historiske kanon?” arrangerer Karmaklubb 8-9 november en samtalerekke som vil finne sted på Hovedscenen og i foajeen før forestilling. 7. og 10. november vil det være forelesning og debatter arrangert i samarbeid med FRI og Danseinformasjonen.

Lørdag 09 november vil det være fest i foajeen fra 22:00-03:00 med musikk av Dj Jiska Huizing (klubby) arrangert av Karmaklubb* i samarbeid med Karoline Bakken Lund og Harald & Louis.

Dansens Hus vil fra 7. til 10. november ha følgende åpningstder:

Torsdag: 12:00 - 00:00
Fredag: 12:00 - 00:00
Lørdag: 10:00 - 03:00
Søndag: 11:00 - 21:00

Shine Utopians, 7.–10. november 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus