Hva leter du etter?

Marokkansk hip hop og jubileum!

Marokkansk-franske Massala Dance Company og norske dEEp doWN dopEiZM spiller hver sin forestilling, samtaler, battles og fester attpå!

Nass Charlotte Audureau8
NÄSS/ MASSALA DANCE COMPANY - Foto: Charlotte Audureau

Näss (people)
6.–7. september av Massala Dance Company

En rytmisk oppdagelsesreise i dans, nyskapende med dype røtter i tradisjonell marokkansk kultur.

Det første du hører er rytmen, et ekko fra uminnelige tider. Syv mannlige dansere samler seg rundt rytmens suggererende slag i en blanding av hip hop og tradisjonelle dansemønstre. Näss (people) tar deg med på en tur til Marokkos gater hvor modernitet og tradisjon møtes og skaper en helt særegen og unik hip hop.

Massala Dance Company ledes av Fouad Boussouf som kom til Frankrike fra Marokko i 1983. Han har bakgrunn fra hip hop, jazzdans og sirkus og har siden 1997 fokusert på samtidsdans og hip hop.

deepdowndopeizm_2019_intothedeep_photo-Tale-Hednes2.jpg

Into the Deep
5.–8. september av dEEp doWN dopEiZM

dEEp doWN dopEiZM ble etablert i 2008, og består av femten medlemmer som er spesialisert i ulike stiler innen streetdance. Syv av dem er med i Into the Deep, som er en videreføring av prosjektet som ble vist under Koreografilaboratoriet på Dansens Hus i fjor. Crewets intensjon er å skape en dypere forbindelse til groovet og å undersøke hva streetdance kan være når de ytre lagene av det man vanligvis forbinder med streetdance – som battles og underholdende show – skrelles av.

dEEp doWN dopEiZM deltar jevnlig på jams og battles i inn- og utland og har flere meritter bak seg. I 2016 viste de forestillingen Antibiose på Bærum Kulturhus, og de har også besøkt Dansens Hus tidligere med bl.a. Now the Field is Open, et samarbeid med impure company/Hooman Sharifi.

deepdowndopeizm_2019_intothedeep_photo-Tale-Hednes1.jpg

Samtale: Urbane stiler på samtidige scener
7. september kl. 17.30

Konvensjoner, metoder og muligheter. Med dansere fra dEEp doWN dopEiZM og Massala Dance Company om utfordringer med streetdance og urbane uttrykk som kunst og kunstnerisk praksis.

Noen av de sentrale spørsmålene er: Hvilke fallgruver finnes? Finner uttrykkene sin naturlige plass på samtidige scener? Må det oversettelsesarbeid til? Hvilket potensial ligger i disse uttrykkenes inntog på de etablerte scenene? Hva har disse uttrykkene å tilby dansefeltet og publikum?

Samtalen moderes av Thomas Prestø, formidlingskonsulent på Dansens Hus.

Nass People_Foto_Charlotte_Audureau8_190528_1336041.jpg

Workshop med Massala Dance Company
07. september 15.00

I forestillingen Näss kombinerer Massala Dance Company hip hop, samtidsdans og tradisjonelle Marokkanske rytmer.

Dette er en workshop for deg som er interessert i urbane dansestiler og er litt øvet.

Dato: Lørdag 7. september kl. 15.00 – 17.00
Sted: Hovedscenen på Dansens Hus

Med utgangspunkt i materiale fra forestillingen, får hip hop- og urbane dansere som vil utdype og utvikle sine egne unike teknikker påfyll i form av nye koreografiske verktøy og teknikker. Workshopen holdes med dansere fra kompaniet.

Kom ferdig oppvarmet, garderober ikke tilgjengelig.

Påmelding:billettsalg@dansenshus.com

Pris: Workshopen er gratis, men man må ha billett til forestillingen Näss med Massala Dance Company for å delta.

Antall: maks 30 personer. Her gjelder førstemann til mølla!

Les mer om forestillingen og kjøp billetter her

deepdowndopeizm_2019_intothedeep_photo-Tale-Hednes3.jpg

Battle to Party
05. september fra 20.00

dEEp doWN dopEiZM feirer premiere på ny forestilling og 10-årsjubileum med premierefest og battle og du er velkommen enten du har sett forestillingen eller ikke.


Forestillingsintroduksjon
5. – 8. september

En halvtime før forestillingen Into the Deep av dEEp doWN dopEiZM kan du få en kort innledning om kunstnerne og bakgrunnen for forestillingen.


Foajeen Dansens Hus Sommer Premiere Foto Tale Hendnes 4

Vinsmaking
6. september 18.00-22.30

Denne fredagen i september tilbyr vi deg å smake et godt utvalg av våre beste viner, presentert av sommelier Mons Helmenbakken, som er vår gode samarbeidspartner fra Palmer Group.

Vi reserverer et bord til deg og ditt følge, hvor så vinene blir skjenket og introdusert- og du bestemmer helt selv om du vil ha den lange eller korte versjonen.

Smakingen kan fint kombineres med forestillingene Into the deep og Näss (People) som vises på scenene våre denne kvelden.

Vi legger opp i det tempoet og rekkefølgen som passer med dine planer hos oss.

Pris: 250,- (4 ulike viner)

Påmelding skjer innen 5 sept. til laura@dansenshus.com

Näss (people), 6.–7. september 2019

Into the Deep, 5.–8. september 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus