Hva leter du etter?

vakt/2016, 27.–30. oktober 2016

vakt/2016,
27.–30. oktober 2016

Spilles: tor. 27. okt. 2016 fre. 28. okt. lør. 29. okt. søn. 30. okt.

Seks dansere fra Slovakia, Estland og Norge har samarbeidet med Karen Foss når hennes nyeste forestilling vakt/2016 får urpremiere på Dansens Hus.

Sammen med danserne viderefører hun sin særegne, danseriske skjønnhet inn i et nytt landskap.

Spent opp mellom lyd og bevegelse, er vakt/2016 en fortelling bestående av en rekke sansbare hendelser, med assosiasjoner til signaler rundt oss som ras, kjærtegn, konsentrasjon, flyt, strøm og plutselige kast, brudd og skift. I nærværet finnes løsninger, logikker og meninger uten ord og språkets forklaringer, hvor intuisjonen trer i kraft, i evnen til å gi etter og ta inn over seg … I stillhet finnes forbløffende fall … Det er ikke uvirkelig å være intenst til stede nå. Sammen. Pass på, bli varsom, hold vakt, vær åpen, rolig her, vent nå. Ikke gå. Det kan være at dette begynner ved rett og slett å sitte ned og la en øvelse skje.  

Forestillingen skapes i et spill mellom musikk, lyd, dans og bevegelse, hvor publikum og kunstnerne er lyttende, i samme rom. Situasjonen deles. Komponist Jostein Stalheims musikk vil skape en kjerne av lyd i forestillingen, som drives frem av en skiftende og rastløs undersøkende dynamikk. En musiker er sentral på scenen, som delvis spiller improvisert og delvis planlagt i forhold til komposisjonen som strømmer ut over lydanlegget. Dansens utfoldelse er tett på tilskueren, med drag av vind, merkbar men ikke nødvendigvis hørbar.

- Jeg tror det finnes tider og øyeblikk, hvor vi skal slutte å snakke og begynne å lytte. Det hender at en felles vilje til å høre etter inntreffer, som om vi samlet holder pusten, vi fornemmer, sanser. Noe skjer, noe skal skje. Som en slags jakt på dette kommende, som gjelder oss alle. Det kan likne ett eldgammelt ritual, og blir til en moderne øvelse. Det virker som vi, mennesker i verden, er nådd fram til ett slikt valg akkurat nå. Vi trenger en vending.

Karen Foss

Hjemmeside

I believe that there are times and moments when we should stop talking and start listening.

Karen Foss

Medvirkende

Dansere:
Kenneth Flak (NO)
Isabell B. Johansen (NO)
Martina Hajdyla Lacova (SVK)
Kristine Parsons (NO)
Daniel Raček (SVK)
Külli Roosna (EST)
Musiker:
Amalie Stalheim, cello
Lysdesign og teknisk avvikling:
Gard Gitlestad
Filmproduksjon / dokumentasjon:
Vibeke Heide
Foto / dokumentasjon:
Stein Jarle Nilsen
Rom, teknisk avvikling:
Susanne Fjørtoft
Komponist / teknisk avvikling:
Jostein Stalheim
Produsent:
Camilla Svingen
Ide/konsept / koreografi i samråd med medvirkende:
Karen Foss
Foto:
Kenya Parsons
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus