TORDRE, 17. - 18. oktober 2019

TORDRE,
17. - 18. oktober 2019

Hudløse, fengslende selvportrett.

 • Varighet60 min
 • SceneHovedscenen

Spilledatoer

 • 17. oktober - 17:00
 • 18. oktober - 17:00

Forestillingen er en del av #codadancefest19, som samler det beste av norsk og internasjonal dans.

To av Ouramdanes mangeårige samarbeidspartnere – Lora Juodkaite og Annie Hanauer –fremfører her ensomme soloer i en gripende duett. Hypnotiske, virvlende bevegelser, i en intens fysisk form, fremhever det spesifikke ved hver kvinnes kropp mens de maler sine hudløse, fengslende selvportrett. Gjennom virkningsfulle repetisjoner presser koreografien utøverne til å finne de bevegelsene som gjør dem til den de er.

«Alle mine arbeider bærer vitnesbyrd om kapasiteten i hver enkelt til å overvinne vanskeligheter, kjempe mot det som sperrer oss inne, og til å endre virkeligheten heller enn å lide under den.»

Rachid Ouramdane har skapt koreografiske arbeider siden 1995. Han har samarbeidet med Operaballetten i Lyon, det russiske dansekompaniet Migrazia og dansekompaniet Candoco. Ouramdame startet dansekompaniet L’A. i 2007. Arbeidene hans er inspirert av studier av en rekke forskjellige emner og ofte utviklet i samarbeid med filmskapere eller forfattere. Målet er å skape kunst som bidrar til pågående samfunnsdebatter og bringer poetikken i vitnesbyrdet på banen. Ouramdame har vært meddirektør for CCN2 – Centre chorégraphique national de Grenoble – siden 2016.

Tordre is a fascinating dance piece… From the sweet childish rounds to the dervish’s whirls, Rachid Ouramdane’s dancers take us on a haunting voyage.

Télérama, Emmanuelle Bouchez

Medvirkende

 • Konsept og koreografi

  Rachid Ouramdane

 • Dansere

  Annie Hanauer
  Lora Juodkaite

 • Lysdesign

  Stéphane Graillot

 • Scenografi

  Sylvain Giraudeau

 • Foto

  Patrick Imbert

Forestillingen er støttet av Institut francais de Norvege.

Produsert av CCN2-Centre chorégraphique national de Grenoble - Direction Yoann Bourgeois and Rachid Ouramdane.

Samproduksjon L’A./Rachid Ouramdane, Bonlieu – Scène nationale d’Annecy, la Bâtie – Festival de Genève.
Støttet av Musée de la danse, Centre chorégraphique national de Rennes et Bretagne.
Også støttet av Ministère de la culture et de la communication/DRAC Île-de-France dans le cadre de l’aide à la compagnie conventionnée og de la Région Île-de-France au titre de la permanence artistique.

CCN2 er subsidiert av Drac Auvergne-Rhône-Alpes/Ministère de la culture et de la communication, Grenoble-Alpes Métropole, Département de l’Isère, Région Auvergne-Rhône-Alpes og Institut français for international projects.

Forestillingene i Oslo er støttet av Institut français de Norvège

Rett-fransk-logo-til-CODA.png?mtime=20190920130026#asset:29783