Hva leter du etter?

TORDRE, 17.–18. oktober 2019

TORDRE,
17.–18. oktober 2019

Spilles: tor. 17. okt. 2019 fre. 18. okt.

Hudløse, fengslende selvportrett.

Forestillingen er en del av #codadancefest19, som samler det beste av norsk og internasjonal dans.

To av Ouramdanes mangeårige samarbeidspartnere – Lora Juodkaite og Annie Hanauer –fremfører her ensomme soloer i en gripende duett. Hypnotiske, virvlende bevegelser, i en intens fysisk form, fremhever det spesifikke ved hver kvinnes kropp mens de maler sine hudløse, fengslende selvportrett. Gjennom virkningsfulle repetisjoner presser koreografien utøverne til å finne de bevegelsene som gjør dem til den de er.

«Alle mine arbeider bærer vitnesbyrd om kapasiteten i hver enkelt til å overvinne vanskeligheter, kjempe mot det som sperrer oss inne, og til å endre virkeligheten heller enn å lide under den.»

Rachid Ouramdane har skapt koreografiske arbeider siden 1995. Han har samarbeidet med Operaballetten i Lyon, det russiske dansekompaniet Migrazia og dansekompaniet Candoco. Ouramdame startet dansekompaniet L’A. i 2007. Arbeidene hans er inspirert av studier av en rekke forskjellige emner og ofte utviklet i samarbeid med filmskapere eller forfattere. Målet er å skape kunst som bidrar til pågående samfunnsdebatter og bringer poetikken i vitnesbyrdet på banen. Ouramdame har vært meddirektør for CCN2 – Centre chorégraphique national de Grenoble – siden 2016.

Tordre is a fascinating dance piece… From the sweet childish rounds to the dervish’s whirls, Rachid Ouramdane’s dancers take us on a haunting voyage.

Télérama, Emmanuelle Bouchez

Medvirkende

Konsept og koreografi:
Rachid Ouramdane
Dansere:
Annie Hanauer
Lora Juodkaite
Lysdesign:
Stéphane Graillot
Scenografi:
Sylvain Giraudeau
Foto:
Patrick Imbert
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus