Núria Guiu Sagarra

Likes, 15. - 16. september 2018

Likes,
15. - 16. september 2018

Likes er basert på to av de mest populære fenomenene på Youtube: coverdans og videoer om ulike yogateknikker.

 • Varighet50 min
 • Pris150 - 300
 • SceneStudioscenen

Spilledatoer

 • 15. september - 15:00
 • 16. september - 15:00

Med dette utgangspunktet tilnærmer Sagarra seg publikum fra et sosi-antropologisk perspektiv med en fortelling om den sosiale verdien av «like» i våre digitale økosystemer.

Cover Dance og Yoga
Dans og koreografi knyttet til sanger fra kjente popstjerner generer millioner av tilskuere, likes og delinger. Mange lager egne versjoner av kjente artisters koreografiske materiale, som en overføring til egne liv – en re-fremførelse. Slik får verden se deres egen, individuelle og personlige tolkning av dansene gjennom dette populære fenomenet som altså kalles Cover Dance. Det startet i Korea, influert av K-pop, dans og visualitet.

I Likes brukes materiale fra Cover Dance som en fysisk base for forestillingen sammen med et annet populært internettfenomen: Yoga. Internet har vært grunnlaget for fremveksten av nye hybride former for yoga som Yogalates, yogavoga, yogadance, yogagoat, yoganude, yogarave...

Likes
Likes er blitt et virtuelt virkemiddel som brukes av de fleste av oss, særlig yngre folk gjennom sosiale medier. Det kan være ulike grunner til at man vil gi eller motta likes. For noen er likes en måte å vise empati og støtte til innhold eller en bestemt person. For andre åpner likes en ny dimensjon knyttet til prestisje og økonomi. Siden mange selskaper bruker likes for økonomiske formål (kjøp og salg – og for å plassere seg i et konkurranseutsatt og hierarkisk, globalt marked) får likes en ny dimensjon som en vare med sosial prestisje.
Hva slags plass får kroppen, dens konturer, dens fremtreden, selve bildet av den eksponerte kroppen i sosiale medier i relasjon til likes? Hva er betydningen til likes, et nytt symbol for sosial prestisje, sett i sammenheng med kommersialiseringen og indirekte kanskje også kroppen, gjennom internett? Er likes bare å trykke på en knapp på internett? Eller snakker vi også om hvordan vi oppfatter, leser og forstår andre?

- Núria is a beast that catches your gaze

Clàudia Brufau, Núvol

- she expresses with her body all this other content: reflection or thesis that finally frees dance from words

Jordi Sora, Escena de la memòria

Bakgrunnsstoff

 • Img 0866

  Narsissist-generasjonen?

  – Ikke sett meg eller noen andre kvinnelige bloggere i noen bås. Der får vi ikke plass! Blogger og danser Irlin Finsådal fra Radix crew om internett, dans og inspirasjon.

 • Likes Nuriaguiu4

  Deppa uten likes

  Folk føler seg usynlige, små og ubetydelige uten det digitale dopet: likes.

 • Likes Nuriaguiu4

  Å likes eller ikke likes

  Har «likes» blitt en viktig del av livet ditt? Núria Sagarra har laget en forestilling om det. Her er hennes egne likes, på internett og IRL.

Medvirkende

 • Kunstnerisk assistanse

  Esther Freixa
  Sónia Gómez

 • Rådgivning på kostymer

  Nestor Reina

 • Foto og video

  Alice Brazzit

 • Lysdesign og musikk

  Núria Guiu Sagarra
  (Byetone
  William Basinski
  Mike Posner
  Ed Sheeran)

Likes hadde urpremiere ved Sala Hiroshima de Barcelona 17. februar 2018.
Forestillingen presenteres i samarbeid med Aerowaves - dance across Europe

http://www.nuriaguiu.com