De Naive

Island Express, 10. - 12. september 2021

Island Express,
10. - 12. september 2021

 • Pris155-320
 • SceneEkstern

Spilledatoer

 • 10. september - 18:45
 • 11. september - 18:45
 • 12. september - 18:45

Forestillingen spilles i Westye Egeberg park. Oppmøte er i krysset mellom Akersveien og Westye Egebergs gate (rett ved Hellige Olga menighet - Vår Frelsers Gravlund). Se oppmøtested i kart her.
Møt opp senest kl.18.45. Du blir ført videre derfra til spillestedet.Island Express
er et skulpturelt og performativt arbeid av De Naive og Karoline Bakken Lund, og er en hybrid av en installasjon og en forestilling. Arbeidet ble skapt i 2020 som et bestillingsverk for Stavanger Kunstmuseum.
Island Express
er et fiktivt sted, et "ikke-sted", et kunstverk og samtidig ingenting. Et flytende kosmos som agerer og lever i et udefinert terreng. I Island Express stilles det spørsmål ved hva som har verdi; hva er “noe” og hva har betydning? Ved Mosvatnets illeluktende og forgrodde bredder, hvor Stavanger Kunstmuseum er plassert, fant De Naive og Karoline Bakken Lund inspirasjon i den eksotiske rødlistede vegetasjonen og den trafikkerte turstien som omringer vannet. En sti senere omdøpt til Island Express Highway - et virvar av turgåere, museet, sprintere, en dansk dame med en Colliehund i barnevogn og skulpturer av Aase Texmon Rygh og Bård Breivik. Sammen males et tredimensjonalt bilde med temporære og bevegelige skulpturer og aksjoner. Et lokalt økosystem som akkumulerer og praktiserer gjennom stadig å utfolde seg i nye terreng.

"Vi løper fra sted til sted. Hamrer løs på stubben, tar sats og velter ut av krattet. Vi drar i tråder, sager og jekker i ukjent terreng. Jamrer i kor, flytter på stein og høytrykksspyler utsikten. Vi presser ned og bygger opp transformative installasjoner. Slipper løs kaotiske krefter og igangsetter monumentale bilder. Er forvirret, roper om hjelp. Verktøy flyter ut i lange pauser med vassing. Drømmer om synkrone flash mob fantasier. Bærer på uhåndterbare materialer. Tar på stiletter og stuper uti Island Express.”

DE NAIVE består av danserne Harald Beharie, Julie Moviken og Charlott Utzig. I et tverrkunstnerisk landskap arbeider de i en kontinuerlig stedsorientert performativ praksis. Fra bestillingsverk til museer og gallerier, performative aksjoner, forestillinger i offentlig rom og inn i cyberspace manifesterer gruppens arbeid seg i flerfoldige konstellasjoner og ulike formater. I spenningsfeltet mellom det patetiske og nytteløse leter De Naive etter potensiale til å eksponere det sårbare, flaue og inderlige.
I Island Express har de invitert med seg den transdisiplinære kunstneren Karoline Bakken Lund. Hun forsker på funnede objekter, tekstil, håndverk og det performative materialets iboende kvaliteter og relasjon til rom, omgivelser, kropp og situasjon.

Bakgrunnsstoff

 • Island Express Oddbjorn Erland Aarstad 7

  Island Express - et nytt landskap.

  De Naive arbeider gjerne utendørs. Det er som om de reflekterer omgivelsene, puster med bygninger, trær og de som tilfeldigvis passerer forbi.

Medvirkende

 • Koreografi

  Harald Beharie
  Julie Moviken
  Charlott Utzig

 • Visuell kunstner

  Karoline Bakken Lund

 • Utøvere i Oslo

  Harald Beharie
  Julie Moviken
  Charlott Utzig
  Karoline Bakken Lund
  Vilde Tuv
  Sebastian Biong

 • Musikk

  Vilde Tuv

 • Foto Stavanger

  Oddbjørn Erland Aarstad

 • Foto

  Christian Tandberg / Dansens Hus

Samprodusenter: Stavanger Kunstmuseum, Kapittelfestivalen og Tou Scene.
Støttet av: Norsk Kulturråd og Fond for utøvende kunstnere.