Fabulation

Fabulation, 09. - 12. februar 2023

Fabulation,
09. - 12. februar 2023

Fabulation er en duett skapt og fremført av koreografene og danserne Bára Sigfúsdóttir og Orfee Schuijt. Forestillingen er også skapt i samarbeid med flere andre kunstnere: scenografen Kjersti Alm Eriksen, komponistene og musikerne Eivind Lønning og Kim Myhr og lysdesigneren Martin Myrvold.

De to utøverne følger fantasieggende og funderende spor i denne forestillingen. Ut og inn av magiske "wormholes", fra en danser til den andre, utveksles idéer og impulser fram og tilbake og slynges videre ut i rommet. De to danserne absorberer hverandres kropper på samme måte som insekter smelter sammen med og imiterer omgivelsene sine - de overskrider seg selv i sin streben etter å bli den andre. Sammen skaper de en verden full av ornamentikk og eksentrisitet, som en tekno-organisk historiefortelling med store mengder musikalitet.

Mange insekter imiterer blader og grener. I Fabulation imiterer dansere hverandre. Stykket kan leses som et symmetrisk ritual, en kamuflasjedans eller en lek med speilbilder.
Forestillingen balanserer mellom virkelighet og fiksjon. Hva består kroppen av? Er det jeg føler på huden reelt? Danserne setter spørsmålstegn ved det materielle ved ting, og undersøker og forteller historier gjennom fysisk fiksjon med stor entusiasme.

Bakgrunnsstoff

Medvirkende

 • Koreografi

  Bára Sigfúsdóttir
  Orfee Schuijt

 • Dans

  Bára Sigfúsdóttir
  Orfee Schuijt

 • Scenografi og kostymedesign

  Kjersti Alm Eriksen

 • Musikk og lyddesign

  Eivind Lønning
  Kim Myhr

 • Lysdesign

  Martin Myrvold

 • Ytre øyne

  Janne-Camilla Lyster
  Mette Edvardsen
  Siri Jøntvedt

Samproduksjon: Dansens Hus Oslo, Rosendal Teater og BIT-Teatergarasjen
Støttet av: Kulturrådet; Fri scenekunst og Komposisjon og produksjon av musik, og Fond for lyd og bilde