Hva leter du etter?

Urban Moves-mimring

Camilla Tellefsen, Cassandra Moldenhauer, Mathias Jin Butz har bidratt til arbeidet med årets Urban Moves festival. Camilla var med og ledet prosjektet helt siden starten i 2012, som oftest med god hjelp fra de andre to. Vi snakket litt med Camilla og Cassandra (mest med Camilla...) om Urban Moves og streetdans i sin alminnelighet.

Um2016 Web 10

Urban Moves - hvordan begynte det hele?
Camilla: I 2007 da daværende kunstnerisk leder ved Dansens Hus, Karene Lyngholm, skulle programmere for Dansens Hus sitt nye hjem hadde hun lyst at huset skulle ha en egen urban dansefestival. Inspirert av Dansens Hus i Stockholm Urban Connection og samtaler med Storm (tysk legendarisk streetdanser). Hun og Saskia Wieringa samlet et team med noen norske aktører på battle scenen: Jeg ledet battle gruppa som besto av Åsmund og Christoffer Diaz. Karene programmerte det kunsteriske programmet. Prosjektet ble satt på is i flere år, og etter Un-Magritt hadde vært leder et par år og jeg hadde jobbet med vinterferie prosjektet i 2011 snakket vi sammen om å fortsette konseptet og utvikle Urban Moves.
Fra juni 2012 har vi hatt urban Moves hvert år på Dansens Hus. Så i år er åttende gang.

Hva er kult med årets festival?
Camilla: Det er veldig kult med kvinnelig koreograf fra Canada, Emanuelle Lê Phan, som jobber med norske dansere, og det blir spennende å se ulikhetene eller fellestrekkene fra fjorårets koreografi med Yaman Okur. Og så er det kult at Quick gutta endelig opptrer på Dansens Hus og klart spennende med så mange OGs i samme dommerpanel!

Hvordan har streetdansmiljøet forandret seg de siste ti årene?
Camilla: Miljøet har vokst enormt. Det er mer og mer interesse for miljøet vårt fra flere hold, og jeg synes det er veldig tydelig at det er en stor kreativ kraft i Norge, men også et høyt nivå. Fra det faktum at internasjonale dansere ofte vant til at norske dansere nå vinner nordiske og internasjonale battles... det er en fremgang! Det er også mange flere plattformer å utvikle seg på: visningsarenaer, utdannelser, dansestudioer innen sjangeren, prosjekter.
Dette prosjektet skaper jo også vekst! Der har Dansens Hus og Urban Moves spilt en stor rolle.

Dere har vært et team som har jobbet fram Urban Moves i flere år, nå er tiden inne for å fokusere på andre oppgaver, hva holder dere på med nå?
Camilla: Jeg jobber med Subsdans, Deep down dopeizm og Soul Sessions Oslo som startet det nye prosjektet Soul Sessions Community i år. Ved siden av dette har jeg fokusert mye på min egen utvikling som danser i det siste og fortsetter med det fokuset. I oktober har vi Soul Sessions extended på sentralen- en internasjonal battle.
Cassandra: Meraki har sine prosjekter, det kommer et nytt kull i flow Dance Academy som jeg er leder for og jeg arrangerer Ball of Norway i slutten av august gjennom Soul Sessions Oslo.


Um2016 Web 33

Trekk frem tre spesielt minneverdige øyeblikk fra de tidligere festivalene!

Cassandra: Høydepunkt for meg er: Dark Marc sitt frieri! For min egen del å få lov til å steppe ut av arrangør-gruppa og stå på scenen selv med Meraki første gang. Det har gitt meg, danserne mine og voguing i Norge en kickstart som aldri hadde blitt uten Urban Moves. Kidsworkshopen til Monica i foajéen i fjor da det var stappfullt av kids med store øyne som ville lære. Og så å gå inn på Hovedscenen og se forestillinger og battles på høyt internasjonalt nivå og tenke at noen av de små barna mest sannsynlig kommer til å stå på den scenen en dag. Og ILL-abilities sin forestilling som satte alt i perspektiv på en sånn festival. «No limits. No excuses.»
Camilla: Ahhh det er så sjukt mange fine moments. Da Dark Marc fridde til Hanne Marit, stykket til Cassandra for to år siden var sterkt. Eller Cre8 sitt stykke for tre år siden. Eller Wanted posse i 2014. Det har vært noen ganske sjuke battle moments, men kanskje da Victor vant break seven to smoke for to år siden og Da Brian vant seven to smoke house, det var magisk!

Street Dance Festival, 22.–24. juni 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus