Hva leter du etter?

Mesterkoreograf til Oslo

Forestillingen Betroffenheit betegnes som et mesterverk.

Forestillingen har turnert verden over siden 2015.  Pressen skriver: 

- Crystal Pite og Jonathon Young har gjort en traumatisk opplevelse om til medrivende drama og virtuos dans.
- danserne er bemerkelsesverdig gode – allsidige og virtuose – og hele produskjonen er skremmende sikkert gjennomført det vanskelige teamet tatt i betraktning
The Guardian

- en overveldende teatral opplevelse og en sterk forestilling om sorg og avhengighet
The Independent

- Betroffenheit er et mesterverk
Londondance.com

Olivier-prisvinneren for beste nye danseproduksjon i London i fjor, henter tittelen Betroffenheit fra det tyske begrepet for en unevnelig traumatisk tilstand bortenfor språket. Utgangspunktet er en mørk tragedie i den kanadiske dramatikeren og skuespilleren Jonathon Youngs liv.

I 2009 våknet han til en brannulykke i nabohytta der hans 14 år gamle datter Azra og hennes to søskenbarn lå og sov, men livene deres sto ikke til å redde. Det verbale språkets manglende evne til å hanskes med dette umenneskelige traumet var bakgrunnen for at han noen år senere kontaktet sin venn og kollega, koreografen Crystal Pite. Sammen skapte de et scenisk språk som kunne formidle den ubeskrivelige opplevelsen av sjokk og sorg, og veien gjennom selvdestruktiv avhengighet til overlevelse. Med prisbelønte Betroffenheit har kanadiske Crystal Pite og Jonathon Young gjort dyp, menneskelig smerte om til stor scenekunst.  

Forestillingen er et samarbeid mellom Putes kompani Kidd Pivot og Youngs kompani Electric Company Theatre. Betroffenheit har siden urpremieren i juli 2015 turnert store deler av den vestlige verden, til glitrende kritikker og stor entusiasme fra det internasjonale teater-og dansepublikummet. Påtroppende kunstnerisk leder ved Dansens Hus, belgiske Samme Raeymaekers beskriver forestillingen ganske enkelt som den beste han så i fjor.

Electric Company Theatre/ Kidd Pivot, 29.–30. mai 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus