Hva leter du etter?

Generation XIII: et portrett av unge dansekunstnere

Siden september 2019 har den belgiske sosiologen og forskeren Delphine Hesters jobbet med en podcast der hun tar lyttere med til fem studenter fra PARTS, den internasjonalt kjente skolen til Anne Teresa DeKeersmaeker, over en periode på tre år.


Vi møter Kia fra New Zealand, Eleni fra Hellas, Renátó fra Ungarn, Marllon fra Brasil og Zoé fra Frankrike. De har alle helt ulik kulturell, sosial og dansebakgrunn - fra step til ballett, ballroom og voguing.

Generation XIII er et portrett av unge dansekunstnere der Delphine Hester følger de fem studentene i deres utvikling og opplevelser som dansere. Men det er også historien om unge personer i de mest formende årene av deres liv i det lille, internasjonale og mangfoldige samfunnet PARTS. Deres historier gir innblikk i samtidsdansen, og vi blir med bak kulissene på den anerkjente skolen PARTS.

Hvordan er det å være ung i vår tid, knytte nye bånd langt hjemmefra, slite med kulturelle og språklige forskjeller og jobbe hardt og vokse, med all glede og frustrasjon det medfører?

Siden mars 2020 har de nåværende PARTS-studentene dessverre også vært "koronagenerasjonen". Viruset har også truffet skolen og rykket om på studieprogram og studentenes personlige liv. Delphine dokumenterer også denne delen av studentenes historie. Gjennom podcastserien får man et spennende innblikk i deres liv, sorger, gleder, tanker og utfordringer.


Generation XIII er samprodusert av Dansens Hus og høres gratis på Apple Podcasts, Spotify, Google Podcasts, Stitcher og Buzzsprout via lenke.

Hør podcasten her

Følg også prosjektet på facebook og Instagram

ENGLISH VERSION

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus