Hva leter du etter?

Forestillinger for barn

Denne høsten viser vi tre forestillinger for barn og unge. De er for ulike aldersgrupper – så her finner du garantert noe som vil passe!

seikodancecompany_2019_lumi_photo-E.Sabaliauskaite/D.Matvejev.jpg
Seiko Dance Company: Lumi 1. - 5. november

På Dansens Hus har vi spesialisert oss på stor kunst for små barn. Våre danseforestillinger er laget for de minste, men voksne vil også ha stor glede av de. Våre forestillinger varer i omtrent en halv time og noenganger er det åpnet for aktiviteter for barna, som lek på scenen etter at forestillingen er slutt. Alle besøkende blir tatt godt hånd om av vårt publikumspersonale, og dersom man har behov for å forlate salen under forestilling er dette selvsagt helt i orden. Vår hyggelige kafé er alltid åpen både før og etter forestilling. Det er høyt under taket for barneaktivitet!

9

Cas Publik & Kopergietery
12.–15. desember

En storslagen danseforestilling for barn og voksne med Beethovens 9. symfoni i sentrum. For barn fra 9 år.

9 er først og fremst et eventyr av en forestilling hvor både store og små kan glede seg over eminente dansere og Beethovens episke musikk. 9 spilles over store deler av verden - til stor begeistring blant store og små.

Hvordan oppleves og forstås verden når en av sansene ikke fungerer? Cai Glover som hørselshemmet danser er utgangspunktet og inspirasjonskilden i denne forestillingen for barn og voksne. Er det mulig å romme Beethovens mektige monumentalitet i hans 9. symfoni når man – i likhet med Beethoven selv – ikke hører? 9 tar opp i seg denne utfordringen gjennom en modig reise i sanseapparatet hvor stillhetens begrensinger brytes og kroppen forvandles til språk.

Gjennom sin uttrykksfulle dans og fysiske umiddelbarhet er dette en forestilling som passer for alle aldre.
Kanadiske Cas Public er gjennom sine 25 år anerkjent for sin intense og virtuose dans. Kopergietery er et belgisk teater for unge med fokus på drama, dans og musikk. Les mer om forestillingen her.

- engasjerende, energigivende og veldig originalt

CultureWhisper

9, 12.–15. desember 2019

LUMI

Šeiko Dance Company / Dalija Acin Thelander,
1.–5. november

Helt magisk for barn fra 0 – 12 måneder.

Velkommen til en spennende opplevelse med lysende objekter som reagerer når publikum tar på dem. Barn og voksne kan komme og gå som de vil i løpet av spilletiden på to timer. Man tror kanskje ikke en liten baby har noe på en forestilling å gjøre, men litauiske Šeiko Dance Company viser med stor overbevisning at så små publikummere også kan ha stor glede av kunstopplevelser.
Dalija Acin Thelander er ekspert på kunst for de aller minste og har har laget forestillinger i mange år med forskjellige typer kunstnere.

Vi oppfordrer til å holde aldersgrensen på max. 12 måneder da forestillingen egner seg kun for barn som ikke går selv. Les mer om forestillingen her.

Šeiko Dance Company / Dalija Acin Thelander, 1.–5. november 2019

MARMELAD

Claire Parsons & Co
7.–8. desember

Dans og myksirkus for barn fra to til seks - og resten av familien.

Marmelad er en deilig, sanselig forestilling om å møtes, snus og røres rundt. To hvitkledde figurer danser med poetiske bevegelser til musikk av Fellini. Sammen med publikum utforsker de verden gjennom kropp, øyne, følelser og smak.

Den Stockholmsbaserte koreografen Claire Parsons har et lekent og elegant bevegelsspråk som skaper komikk, følelser og stemninger. Hun har koreografert for opera og teater, og har siden 2006 arbeidet mest med yngre målgrupper. Dette er hennes første produksjon for aldersgruppen to til seks år. Forestillingen er siden premieren i 2013 spilt verden over med stor suksess. Les mer om forestillingen her.

- så bra at jag nesten svimmade

Imre Herbert Engblom, 4 år

Marmelad, 7.–8. desember 2019

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus