Hva leter du etter?

Forestillinger å glede seg til denne våren

Vårsesongen 2019 er stappet med store danseopplevelser. Vi har spurt publikum hva de gleder seg mest til.

Jannik F. Wiberg, jobber på Det Norske Teatret og definerer seg som kulturidealist. Jannik besøker Dansens Hus med jevne mellomrom, minst en gang per halvår.
"Jeg gleder meg mest til Jan Martens – Rule of Three. Jeg så hans forrige forestilling på Dansens hus og ble bergtatt! Spennende dans og utrolig høyt nivå. Dansens hus er flinke til å programmere, jeg setter spesielt stor pris på gjestespillene fra utlandet.
Også Gisèle Vienne – Crowd. Hun er en interessant kunstner som jobber i skjæringspunktet mellom dans og teater. This is how you will disappear som ble vist på Nationaltheatret i 2011 var kjempebra!
Og til slutt William Forsythe – A quiet evening of dance. Jeg digger Saddler`s wells. Dette må være en god forestilling i og med at den er produsert av dem. Har ikke sett noe av William Forsythe og ser derfor fram til denne forestillingen!"

Jannik Stort
Jannik F. Wiberg

Kristine B.H. Abrahamsen - produksjonsleder i TV, men først og fremst kone, mor og danseentusiast.
"Denne sesongen gleder jeg meg mest til barneforestillingene Stemmestammen og Tumble in the Jungle. Barneprogrammet gjør det mulig å se dans selv i en hektisk hverdag med småbarn, og vi som familie har benyttet oss av dette og kost oss med forestillinger sammen de fire årene vi har hatt barn. Jeg ser også frem til å ta med meg min eldste datter på Measure your crew - et årlig event jeg alltid finner tid til!"

Familien Abrahamsen Holter
Familien Abrahamsen Holter

Christin E. Holthe, driver firmaet Blomsterfesten og dyrker økologiske blomster.
"Jeg gleder meg mest til å se Crowd! Billettene var årets julegave til min gode venninne Tina. Vi besøker Dansens Hus hvert år for minst én forestilling. Satser på at at musikk og koreografi byr på både mimring fra da vi dansa til morgengry, og inspirasjon til å danse mer akkurat NÅ!"

Christin Holthe2019
Christin Holthe

HeidiAne Steen Jensen, ordvasker og livsdanser:
Allerede nå i januar må det bli Via Kanana jeg gleder meg mest til på - håpet om at folket i gata skal vinne frem til slutt på
tross av korrupsjon og elendighet, formidlet av et dansekompani fra Sør-Afrika! Engasjerer sterkt.
I februar: kombinasjonen TIDE, en trumpetist (Rønning) og en danser fra Island (Sigfúsdóttir) virker utrolig fascinerende på en eks-trumpetist og danser!
Mars: Bach er min favorittkomponist innen klassisk musikk, og Christos Papadoupolos' koreografi virker meget spennende! Og siden jeg elsker persisk musikk og poesi, og er fan av Hooman Sharifi, følger hans uforutsigbare solo også tett på!
April: Mozarts requiem skulle jeg ha vært med og sunget i høst, men måtte stå over - så denne versjonen kunne være spennende! Og i mai: Alan Lucien Øyens Me. Det temaet han tar opp, kjærlighet og løgner - det ubehagelige aktuelle temaet om hva vi gjør for å bli likt, er jo så aktuelt i vår tid - gleder meg! Og at han har koreografert for Pina Bausch' Tanztheater Wuppertal er jo helt utrolig fantastisk - vet ikke hvor mange ganger jeg har sett filmen om Pina... Tror bestemt jeg så en utrolig spennende laaang oppsetning på Operaen for noen få år siden med hans Winter guests......og enda har jeg ikke nevnt: Gisèle Viennes Crowd - ubehagelig spennende! - og Ines Bellis Postmodern Cool om jazzdans! Tror jeg må flytte inn på Dansens Hus denne sesongen..

Heidi 2003 1000
HeidiAne Steen Jesen

Reidar Engesbak, journalist og dj.:
Daniel Mariblanca tar for seg viktig tematikk i forestillingen 71bodies1Dance. Jeg liker at forstillingen er laget av en som er trans, og ikke tar for seg tematikken fra et cis-perspektiv. Det er mange ulike stemmer som har bidratt til forestillingen og en stor jobb som ligger bak så jeg tror det blir en mektig opplevelse. Jeg er også interessert i han som danser, jeg liker eksperimentell kunst. Det trigger meg.

Deadswan Fag Uh T

Hilde Lenhartzen, kulturinteressert redaksjonskonsulent i Gyldendal:
"Fra vårens program gleder jeg meg mest til: Rule of Three: dette ser ut som en spennende forestilling med masse lyd og energi, og jeg tror vi kan glede oss til en intens og kontrastfylt forestilling.
Tumble in the Jungle: fordi jeg digger at dattera mi på 4 år synes det er så gøy å være med på danseforestillinger! Det er alltid stor stas når vi tar turen til Dansens Hus 😊

Hilde 2 Of 2
Hilde Lenhartzen
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus