Hva leter du etter?

Et av Europas vakreste dansehus!

Kunstnerisk leder Samme Raeymaekers utfordrer publikum til velge litt modig.

Foto Tale Hendnes 11

Kjære publikum!
Etter å ha arbeidet mer enn seksten år i den belgiske kultursektoren som kunsterisk leder for den årlige festivalen December Dance og som ansvarlig for danseprogrammet både ved Kultursenteret og Consertgebouw i Brugge i Belgia, er kjærligheten til dans sterkere i meg enn noen gang. I disse merkelige tider vi lever i politisk sett, opplever jeg at kunstens betydning generelt og dansens spesielt er viktigere enn noen gang. Hvordan kunsten forholder seg til samfunnet, hvordan vi presenterer den for publikum, hvilken kontekst den settes inn i og hvordan å holde levende både kunsterisk utvikling og publikumsutvikling er temaer som holder oss i ånde hver dag på Dansens Hus.

Etter 16 år føltes det riktig med nye utfordringer og horisonter. Utenfor Brugge. Utenfor Belgia. Jeg er derfor veldig spent, og føler meg veldig priviligert over å ha blitt utpekt som den nye kunstneriske lederen ved Dansens Hus. Spør du meg, er dette et av Europas vakreste og mest interessante dansehus, med en lovende fremtid og mange interessante muligheter.

Etter min mening skal Dansens Hus være en viktig aktør internasjonalt for (samtids) dans, og bør arbeide rundt fem bærebjelker: utvikling, produksjon, presentasjon, deltakelse/utdanning og refleksjon. Alt med en nasjonal og internasjonal relevans, fundamentert i samfunnet vårt her og nå.

Dansens Hus er et åpent hus hvor kunstnere, kunstelskere, publikum, skapere og programmører møtes, deler, tenker, drikker og spiser på en spontan måte. Dansens Hus overrasker og stimulerer publikum til nye oppdagelser. Dansens Hus legger til rette for nye kunstnere så vel som veletablerte koreografer nasjonalt og internasjonalt, og sørger for at de kan spre vingene og vise sitt aller beste.

Dansens Hus tilbyr også kontekst og legger til rette for både profesjonelle og amatører til å gå dypere i kunsten som binder oss sammen.

Dansens Hus legger vekt på mangfold, og er mangfoldig i sitt DNA i alle deler og på alle nivåer i organiasjonen. Dansens Hus bygger broer og samarbeider med og utfyller det lokale og nasjonale kunstfeltet.

Inn i den nye jobben tar jeg med meg den omfattende, dedikerte og fantastiske jobben min forgjenger, Un-Magritt Nordseth, har gjort for å få huset dit det er i dag. Med denne arven, og med henne med meg i tankene, og sammen med det fantastiske og proffesjonelle teamet på Dansens Hus, er det meg en sann stor glede å være med deg og Dansens Hus de neste skrittene inn i husets historie.

Jeg håper at dere, vårt publikum (som representerer et bredt og sammensatt spekter), finner noe i dette prorgammet som faller i smak. Jeg vil også utfordre dere til av og til å velge litt modig. Gå i ny og ne for det ukjente, gå utenfor boksen og bli overrasket over dansens kraft.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus