Hva leter du etter?

En Garde!

Gard Hjertaas Bjørnson kommer rett fra turné med forestillingen Cabaret til prøver med Oslo Danse Ensemble. Hvordan går det med han i travle førjulstider?

Gard02
Foto: Tale Hendnes
Du er en travel mann og har nettopp spilt ferdig Cabaret med påfølgende turné med Nordland teater, hvordan har du det nå?
Etter endt produksjon ved Nordland Teater har jeg det veldig bra. Jeg gikk rett i ny produksjon, noe som gjorde at jeg ikke hadde så mye tid til å dvele over hva som hadde skjedd, men heller hva jeg skulle inn i. Men jeg må jo si at å jobbe med Cabaret med en så ulik gruppe av mennesker var helt fantastisk!
Du skal snart stå på hovedscenen på dansens hus til smekkfull premiere på Oslo Danse Ensembles forestilling, hva ligger bak av forberedelser og trening til en slik forestilling?
Selve forberedelsene til en slik forestilling er mange, men for min egen del vil jeg si de viktigste er et friskt sinn og en godt forberedt kropp. Jeg kan kun snakke for min egen del, men det å ta klasser samt supplere med alternativ trening er alfa og omega. Prøvene til ODE er korte og intense, så hver time teller. Det er dessverre ikke mye tid til å dvele, man må jobbe effektivt og smart, men selvsagt er det tid til å hygge seg .
Hva skal du gjøre i tiden fremover etter forestillingen med Oslo Danse Ensemble?
Jeg er ganske ledig etter produksjonen med ODE, så tiden etter vil gå med til undervisning og trening for min del, samt den «obligatoriske» bi-jobben som så mange av oss har.
Hvordan kan en arbeidsdag se ut for deg?
En «normal» arbeidsdag for meg er noe slik som dette: enten er det klasse og/eller bi-jobb før eller etter prøve. Så starter prøver med det prosjektet jeg holder på med. Mine dager er stort sett fullstappet, så alt jeg får til mellom mine jobber er veldig kjærkomment, om det er en kaffe med gode venner, eller planlegging av andre gjøremål, avhenger av hva som frister mest.
Hvordan kom du borti Oslo Danse Ensemble første gang?
Jeg ble introdusert til Oslo Danse Ensemble gjennom venner som hadde sett forestillinger av dem tidligere. De sa at «Dette er noe du må få med deg!». Og det er jeg glad for at jeg gjorde. Tre år senere ringte Merete meg en kveld og lurte på om jeg var interessert i å jobbe med ODE. Seks år senere og jeg er her fremdeles.
Gard
Du turnerer jo en del, hvordan er turnélivet?
Turnelivet er ganske slitsomt om jeg får si det som det er. Du er konstant på flyttefot, sjeldent er du i samme by/sted mer enn to dager og du får en noe avsmak for hotellfrokost. Men det er noe jeg anbefaler alle dansekunstnere å prøve. Jeg hadde aldri sett så mange steder rundt om i landet hadde det ikke vært for mulighetene jeg har fått med blant annet Riksteatret og Nordland Teater. Evig takknemlig.
Hvordan skal du feire julen?
I jula er planen å tilbringe den med familie i min søsters nye hus, være med gode venner jeg sjeldent får se, samt koble av fra en noe ellers hektisk hverdag. Julebrus og klementiner skal konsumeres i store kvanta. Ønsker alle en fantastisk jul!

ODE 2016, 10.–18. desember 2016

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus