SL C Vayssie 08

Hiphoper i en alder av fire

Mandy, moren til Adeline Kerrys Cruz, forteller om vidunderbarnets vei inn i dansen.

Foto: César Vayssié
Artikkel

    Vi hørte mye på hip-hop-musikk da Adeline var baby, og hun beveget seg alltid med store, aggressive bevegelser. Vi bestemte oss for å introdusere henne til hiphop da hun var fire på Urban Element Zone. I hennes første klasse lærte de henne elementene i hiphop (D.J., Graffiti, B-Boy, Beatbox). Vi visste at vi var på rett sted. På den tiden gikk hun både på ballett og hiphop, og elsket virkelig begge deler. Hun har alltid elsket å danse, og hun føler musikken inni seg. På slutten av hver klasse hadde de en cypher, der elevene skulle få gjøre en solo i sirkelen. Det tok henne mye mot å tørre å gjøre dette, men til slutt lot hun det stå til, og etterhvert var det ofte vanskelig å få henne av gulvet.

    I 2019 var hun på audition for å være en del av en hiphop-trupp på UEZ, og hun klarte det. Hun hadde aldri vært stoltere av seg selv. Hun øvde på bevegelsene sammen med faren sin i stua og danset hele tiden foran speilet. I 2020 skulle hun akkurat delta i sin første dansekonkurranse da pandemien rammet, og alle dansetimer stoppet opp. På den tiden tilbød ikke studioet hennes noe på nettet, men ingenting kunne stoppe henne. Hun fortsatte å danse foran speilet og satte opp show hjemme.

    I 2020 ble vi kontaktet av Jacob Jonas Dance Company som hadde sett noen dansevideoer av henne som faren hennes hadde lagt ut på sin personlige Instagram. Han spurte om hun ville være med i en av filmene deres som en del av films.dance-serien. Hun var så utrolig glad for å ta timer igjen, denne gangen på Zoom, med den verdenskjente krumperen Russell Fergusson. Regissøren av filmen, Vincent L’Ortie, ønsket å vise uttrykk gjennom dans og bestemte seg for å bruke krump-stilen som uttrykksmedium. Adeline hadde aldri tatt krump-timer før. Etter et par uker med prøver spilte hun hovedrollen i videoen. Fra det øyeblikket ble hun fullstendig bitt av krump-basillen. Det Russell hadde lært henne hadde gitt henne mulighet til å uttrykke seg på en måte hun aldri kunne før.

    I mars 2021 koblet hun seg til krumpereren, JrMaddrip, opprinnelig fra Pris, som bodde i Montreal. Han hadde studert i årevis under en av opphavsmennene til krump, Tighteyes. JrMaddripp tok Adeline under sine vinger, og hjalp henne med å utvikle sitt eget vokabular. Han lærte henne aldri direkte hvordan hun skulle danse, men veiledet henne i å uttrykke seg. Hun begynte å lære kunsten å fortelle gjennom dans, og hvor kraftfullt dans kan gi uttrykk for følelser, ideer og til og med fantasier. Hun fikk navnet "lil one". Sommeren 2021 opptrådte hun med Les 7 Doigts de la Main som danser sammen med JrMaddripp. Hun var så utrolig stolt over å danse sammen med sitt personlige idol! Adeline bodde på Lab med JrMadddrip, og hun kunne nesten ikke tro at hun fikk opptre med ham i et liveshow.

    Silent Legacy, 08. - 10. mars