Hva leter du etter?

Drone og dans

Gutta fra Dronebrygg danser litt hver dag, og på lørdag kan du danse sammen med dem.

Trans Berliner2

Dronebrygg startet som et kunstprosjekt i 2011 og er et mikrobryggeri som ligger i kjelleren på Kunstnernes Hus i Oslo. De spesialiserer seg på uproblematiske og sesongbaserte øl, men brygger også mer krevende og eksperimentell øl - og Dansens Hus Bar har inngått et samarbeid med øl-bryggerne. Siden Dansens Hus har det Berlin-baserte kompaniet til Damaged Goods på besøk har de kunstneriske bryggerne laget en øl for anledningen! Det er en ”Berliner Weisse” og den har fått navnet Moosbeer. 

Men som alltid med nye venner så må man bli litt kjent først, og vi har snakka med Anders Dahl Monsen, og spurt litt om øl og dans og sånn. 

Hva vet dere om dansekunst egentlig?
Vi er glad både i å danse å se på dans. Har ikke lest så mye om dans ennå så kunnskapen sitter mest i kroppen for å si det sånn. 

Når dansa dere sist?
Danser litt hver dag. DAB radioen bestemmer dansestil, men det blir ofte en grøtete blanding av lyrisk og R'n'B.

Fortell oss om ditt Berlin
Det er nok mye av historiene vi har fra Berlin som bare kan og bør uttrykkes gjennom dans. 

Hvorfor øl?
Øl ble veldig mye lettere å lage for bare få år siden. Før det drakk man jo bare mye av det, men nå har man mulighet til å stå på begge sider av baren for å si det sånn. Servere seg selv.

Droneb
Fra tankene i kjelleren på Kunstnernes Hus

Hva tenker man på når man smaker Moosbeer? Moosbeer er tranebær på tysk og det er en såkalt Berliner Weisse, som er en øl syrnet med melkesyre. Det er en øl man tenker på både fest og øl-midt-på-dagen. Når tranebærene blomstrer i Sonnenallee.

Hva var ideen bak det å starte mikrobryggeri?  Det startet som et kunstprosjekt Daniel Teigen gjorde i 2011. Ut av det ble det flere prosjekter og etterhvert ville vi prøve det ut stort. Det er vel det båtfolket kaller 3-fotsyken. Brygging starter ofte med at man kjøper en plastikkbøtte, men plutselig sitter du der med en sentrifugemaskin.

Er det så mikro egentlig? Da vi fikk tankene våre i 2013 følte vi oss kjempestore, men nå har det kommet mange nye mikrobryggerier som har plass til hele bryggeriet vårt inne i en av tankene sine. Men mikro handler kanskje mer om en tankemåte og at det unngår mange industrielle virkemidler som gjør at ølen smaker mindre levende.

Until our hearts stop, 10.–12. mars 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus