Hva leter du etter?

Dette er Koreografilab 2020

Koreografilaboratoriet er en fin mulighet til å stifte bekjentskap med noen av de yngre dansekunstnere i Norge. En jury velger ut fra innkomne søknader koreografer som får presentere sine arbeider 30. april til 5. mai 2020.

Foto Tale Hendnes 9 190514 182556
Fra Rina Rosenqvist "Mass", koreolab 2019

En jury har valgt ut fem koreografer er ut fra innkomne søknader som får presentere sine arbeider 30. april til 5. mai.
De utvalgte kunstnerne erkunstnere er:

Carl Aquilizan: dis_func
Carl Aquilizan (f.1994) har sin utdannelse fra Leeds, men bor og arbeider i Oslo. Han vil sammen med seks utøvere se nærmere på hva som skjer fysisk når man holder emosjoner innestengt. Han henter inspirasjon fra Butoh og ekspresjonisme.

Karen Eide Bøen: Danseskrivesolo
Karen Eide Bøen (f.1986) bor og arbeider i Bergen og vil i stykket Danseskrivesolo ta utgangspunkt i egne «100 spørsmål om å jobbe bærekraftig som scenekunstner» og det “å være en kunstner i en liten by i utkanten av utkanten av Europa”. Gjennom dette arbeidet vil hun utforske selv-posisjonering og det lokale blikket dypere.

Chollada Phinitduang: Me, Myself and I
Chollada Phinitduang (f.1990) er født i Thailand. Hun vokste opp i Norge og er nå bosatt i Oslo. Hun vil presentere et stykke sammen med dansekunstner Elise Austad og utøvende musiker Kjetil Ruderaas. Med inspirasjon fra store artister som Beyoncé og Billie Holidays interaksjon med begrepet “Me, Myself and I” og ulike kulturers forskjellige holdninger til jeg-et og vi-et, går utøverne inn i et univers med mange både pop-kulturelle, historiske og sosiologiske referanser til “ The ego”.

Jens Trinidad: Alma
Jens Trinidad (f.1987) bor og jobber i Oslo. Han vil sammen med danser Hugo Marmelada kroppsliggjøre musikkens hjerte og sjel i forestillingen Alma. Gjennom allsidig bakgrunn fra hip-hop og lang erfaring med samtidsdans vil de se nærmere på musikkens påvirkning på deres og publikums kropp.

Jonas Øren: Somewhat Deconstructed
Jonas Øren (f.1988) er fra Høyanger, men bor og jobber i Oslo. Han har bakgrunn fra klassisk ballett og vil i prosjektet undersøke hva det vil si å portrettere seg selv som en Forsythe danser, gjennom en dekonstruksjon av verket In the middle somewhat elevated av William Forsythe. Selvportrettering i dagens samfunn er noe av det Øren vil gjøre et dypdykk i i denne forestillingen.

Juryen til Koreografilaboratoriet har i år bestått av Magnus Myhr, Hooman Sharifi og Solveig Styve Holte. Juryen har valgt søkere som viser stort kunstnerisk potensiale og risikovilje og der Koreografilaboratoriet vil være det rette forumet for å gi deres kunstnerskap utfordring og muligheter. Utvalget har blitt en blanding av både nyetablerte og mer erfarne dansekunstnere.

Koreografilaboratoriet 2021, 14.–21. mai

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus