Hva leter du etter?

De utvalgte til Koreografilaboratoriet 2019 er...

Av 61 søkere til årets åpne utlysning hadde juryen 5 plasser å fordele. Det er derfor mange svært kvalifiserte søkere og prosjekt som ikke ble med i årets utvalg.

Foto Tale Hendnes 2 24 180524 145509
Fra Inés Belli «Postmodern Cool», Koreografilaboratoriet 2018 - Foto: Tale Hendnes

Juryen har i sin utvelgelse valgt å legge vekt på prosjektet sine koreografiske ferdigheter, potensiale og relevans.
Det store antall søkere viser for oss det store behovet i feltet generelt for flere visningsarenaer og for et prosjekt som Koreografilaboratoriet spesielt. Dansens Hus anerkjenner dette behovet og vil i årene som kommer holde frem med å arrangere Koreografilaboratoriet og styrke lignende visningsarenaer for yngre kunstnere i en etableringsfase.

De utvalgte til Koreografilaboratoriet 2019 er:

1. Rina Rosenqvist MASS. Rina undersøker i Mass vestlig ravekultur gjennom moderne historie, ved å se på hendelsen eller myten om en uforklarlig danse epidemi i Strasbourg på 1500-tallet. Gjennom stykket iscenesettes både en sosial og kulturell kropp. Det skapes et spenningsfelt mellom det koreograferte og stilistiske mot det rå og umiddelbare som er iboende i klubbkulturen og gruppens kraft blir synlig.

Rina Rosenqvist (f.1992 i Maturin, Venezuela) er en norsk/venezuelansk dansekunstner som arbeider utøvende, medskapende eller skapende i forhold til den kunstneriske konteksten hun befinner seg i. Hun har en BA i utøvende dans fra Universitetet i Stavanger. Utøverne som er med er Erlend Auestad Danielsen, Even Eileraas, Emilie Marie Karlsen, Magdalene Solli og Kasper Ravn Tovik.

2. Anna Einemo Frøysland Still. Anna Einemo Frøysland vil utvikle koreografi som kan gi et innblikk i påvirkningsforholdet mellom emosjon og aksjon i en nærværende menneskekropp. Frøysland viser i Still et presist og intelligent arbeid der ulik grad av indre og ytre spenning og nærvær er komponert i en distinkt bearbeidelse av tid.

Anna Einemo Frøysland (f.1992 i Lærdal) har studert psykologi, filosofi og idéhistorie ved Universitetet i Oslo og gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo i 2016 med en BA i moderne og samtidsdans.

3. Tobias Yves Schiøtt Deedaran aka Toby Deedaran INFLUENCE. Tobias vil ta for seg brorskap og hvordan dynamikken i vennskap utvikler seg over tid. Gjennom hip-hop som språk viser Deedaran presisjon, sterk musikalitet og imponerende sans for detaljer i sitt koreografiske arbeid. Tematikken vennskap speiles i konstellasjonen og det profesjonelle arbeidet og uttrykket blir både autentisk og kraftfullt.

Toby Deedaran (f.1995 i Fredrikshavn, Danmark) er utdannet fra Flow Dance Academy og har virket profesjonelt siden 2013. Han har arbeidet som danser og koreograf i det urbane dansemiljøet i Norge og internasjonalt. Han underviser fast ved Subsdans i Oslo.

4. Tone Kittelsen FANGIRL. Tone vil fange og utforske elementer fra noen av de mest spektakulære sceneopptredener gjennom tidene av stjerner som Rihanna, Britney Spears og Beyonce. Kittelsen utvikler et eget uttrykk som til tross for resirkulering og gjenbruk av popkulturelle gester og ekspressive kostymer, forankres i hennes egen kropp og utøvende praksis der en fortettet og konfronterende stemning skapes i møte med publikum.

Tone Kittelsen (f.1989 i Kristiansand) er danser, koreograf, kurator og produsent. Hun er utdannet fra Universitet i Stavanger med en BA i samtidsdans og er en av grunnleggerne av festivalen Ravnedans.

5. Julie Steinjord Mjøen og Charlott Utzig Once in a lifetime. Julie og Charlott vil med prosjektet leve ut dagdrømmer, ved både å iscenesette drømmen og opplevelsen av den. Prosjektet søker en raushet på tvers av estetiske preferanser og kulturelle kontekster. Mjøen og Utzig har utviklet et spesifikt improvisatorisk språk, der koreografiske komponenter balanseres i et levende performativt uttrykk som kommuniserer både inderlighet og humor.

Julie Steinjord Mjøen (f.1994 fra Oppdal) er utdannet med en MA i dans og en BA i klassisk ballett fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber som danser for koreografer som Bente Westgård, Panta Rei og Yaniv Cohen.

Charlott Madeleine Utzig (f.1993 i Skien) er utdannet med en BA i moderne og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Hun driver og arbeider med frigruppen De Naive og som utøver for blant andre Kristin Ryg Helgebostad, Oslo Danse Ensemble og Jo Strømgren Kompani.


Juryen har vært:

Cecilie Lindeman Steen (f. 1965) utdannet fra Statens Balletthøgskole (Khio), danselinjen, i 1985 og har siden arbeidet som dansekunstner i det frie scenekunstfeltet samt i Carte Blanche.

Solveig Styve Holte (f.1984) arbeider som danser og koreograf i produksjonar som Lightness: Fleire, Flakkande røynd og About. Ho er utdanna med ein BA i dans frå Norges Dansehøgskole, et fordypningsår Skolen for Samtidsdan og en master i koreografi ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Magnus Myhr (f.1985) har jobbet som utøver innen dans og teater siden 2007 i det prosjektbaserte feltet og ved blant annet Carte Blanche, Trøndelag Teater og Nationaltheatret. Han er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, BA moderne og samtidsdans med videreutdanning fra Movement Research Center i New York og The Edge i Los Angeles.

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus