Hva leter du etter?

CODA Oslo International Dance Festival er her!

Landets største dansefestival er i gang - for 11. gang!

rachidouramdane_2019_tordre_photo-Patrick Imbert.jpg
Rachid Ouramdane - Tordre - Foto: Patrick Imbert

Dansens Hus samarbeider – selvfølgelig - og viser tre interessante og utfordrende forestillinger under festivalen. I tillegg skjer det enormt mye mange andre steder i Oslo og omegn i tidsrommet 16.-26. oktober 2019.

#codadancefest19 er dansefestivalen for nye opplevelser innen dans med de beste fra nasjonale og internasjonale kunstnere. Gatene og scenene blir fylt med dans i et bredt program som går over elleve dager. Forestillinger, installasjoner, film, klubb, seminar - her vil du finne noe for enhver smak. Bli med og bli en del av festivalstemningen.

Følg med her på hjemmesiden eller Facebook og Instagram for å få med deg siste nytt.

Rachid Ouramdane TORDRE

To av Ouramdanes mangeårige samarbeidspartnere – Lora Juodkaite og Annie Hanauer –fremfører her ensomme soloer i en gripende duett. Hypnotiske, virvlende bevegelser, i en intens fysisk form, fremhever det spesifikke ved hver kvinnes kropp mens de maler sine hudløse, fengslende selvportrett. Gjennom virkningsfulle repetisjoner presser koreografien utøverne til å finne de bevegelsene som gjør dem til den de er.

Før forestillingen torsdag 17. oktober kan du møte koreograf Rachid Ouramdane i samtale med festivaldirektør for CODA-festivalen Stine Nilsen. Samtalen blir tegnspråktolket. Etter forestillingen 17. oktober er det duket for CODA-fest i foajeen vår. Fredag 18. oktober kl. 18 er du velkommen til ekspertsamtale med dansekritikere om forestillingen.


TORDRE, 17.–18. oktober 2019

Robin Orlin And So You See

En ironisk lekende kropp, fanget mellom synd, forandring, forfall og prakt på en reise gjennom et «rekviem for menneskeheten», med den tredje verden på scenen og i-land som betalende deltakere. Et stykke skapt for en kunstner fra neste generasjon i Sør-Afrika, fylt med positive og undersøkende ideer, men som tar for seg ødeleggelsene vi fortsetter å skape for neste generasjon, mens man undrer seg på om det er mulig, som sørafrikanere, å kolonisere Mozart og bruke det hverdagslige som redskap.

Robyn Orlin er født i Johannesburg i 1955 og studerte ved London School of Contemporary Dance (1975–1980) og fullførte masterstudiet i kunst ved The School of the Art Institute of Chicago (1990–1993). Siden har hun konsekvent jobbet, via forskjellige medier, med egne arbeider i Sør-Afrika. I hjemlandet blir hun kalt «et evig irritasjonsmoment» og er kjent for å gjenspeile de vanskelige og komplekse realitetene som preger landet.

Etter forestillingen 22.10 kan du møte danser Albert Silindokuhle Ibokwe Khoza i samtale med kunstnerisk leder for CODA-festivalen, Stine Nilsen. Forestillingen 22.10 og kunstnersamtalen er tolket for hørselshemmede.

And so you see, 22.–23. oktober 2019

Lisbeth Gruwez The Sea Within

- Vi er veldig flinke til å plukke ting fra hverandre nå til dags, men vi glemmer vanligvis å sette dem sammen igjen.
Lisbet Gruwez

Lisbeth Gruwez skifter kurs etter å ha avsluttet sin anerkjente Triptych of the ecstatic body. De eksplosive koreografiene som etablerte hennes renommé, viker plassen for uopphørlig virvlende lava. The Sea Within er en magnetisk danseforestilling hvor Gruwez heller enn å skape orden lar kaoset skape eller bli sin egen orden. Like skarp og intens som før, men uten å zoome inn på individet, lar hun danserne oppløses i et storslått, pustende landskap.
For første gang danser ikke Gruwez selv; ti utvalgte kvinnelige dansere presenterer et nytt, moderne ritual hvor «vi-et» omfavner «jeg-et».
Musikken er som vanlig ved Maarten Van Cauwenberghe, med hjelp av Elko Blijweert og Bjorn Eriksson. Et elektronisk lydbilde med minimalistiske synther og en dirrende lek med frekvenser som trenger rett inn i sansene.

Lørdag 26. oktober kl 18 kan alle publikummere delta i fysisk introduksjon til forestillingen. Koreograf Lisbeth Gruwez legger til rette for at alle som vil kan prøve ut enkle oppgaver som danserne jobber med i forestillingen The Sea Within.

a real and 100% female bomb of exceptional sensuality

Delphine Goater, Res Musica

The Sea Within, 26. oktober

Alle dansere og avgangsstudenter kan delta på Workshop med Rachid Ouramdane 16. oktober kl. 15.00

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus