Hva leter du etter?

CODA – høstens store begivenhet!

CODA Oslo International Dance Festival går av stabelen 17. – 28. oktober. Et vell av forestillinger tilbys i Oslo og i Bærum.

Rocio Molina

Alle forestillingene på Dansens Hus er nå lansert, og festivalen både åpner og avsluttes på Dansens Hus. Åpningen er med den spanske Rocio Molina, som har markert seg sterkt internasjonalt med sin nyskapende flamenco. Festivalens avslutningsforestilling er en fascinerende blanding av dans, teater og film av den belgiske koreografen Michèle Noiret, som også gjennom en årrekke har gjort seg bemerket internasjonalt med sin sammensmeltning av film og dans.

Festivalen ledes for siste gang av Lise Nordal, som sammen med Odd Johan Fritzøe var initiativtaker til festivalen da den så dagens lys i 2002. Årets festivalen er kuratert i nært samarbeid med Eckhard Thiemann, som er Associate Artistic Curator for CODA 2017. Den har fra første stund markert seg som en festival av intensjonalt format, og slik er det også i år. Bare på Dansens Hus vises det forestillinger fra Spania, Belgia, Australia, Kina i tillegg til flere norske produksjoner. Forestillingene finner du her.

Tid går som en rød tråd gjennom CODA 2017. Uten å være nostalgisk eller bakoverskuende undersøkes i mange av årets forestillinger tid både som målt tid, som personlig, biografisk tid, tid knyttet til tradisjon og arv, og tid i perspektivet av nyere dansehistorie. Årets forestillinger spilles på en rekke arenaer, blant annet Operaen, Riksscenen, Bærum Kulturhus og inneholder i tillegg til forestillinger en rekke andre aktiviteter og tilbud. Forestillingene som spilles i Operaen og på Dansens Hus er allerede lansert, men det kommer mer utover våren og sommeren, så her gjelder det å følge med. Det gjør du aller best ved å sjekke CODAs nettsider, og melde deg på deres nyhetsbrev der.

Caída del Cielo, 17.–18. oktober 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus