Hva leter du etter?

Bruno Mars 50 ganger om dagen

Mehdi Ashtiani er b-boyen og småbarnsfaren som står bak Measure Your Crew. 

Mehdi Ashdiani Foto Tale Hendnes 2

Floorknights var crewet alle snakket om på 2000-tallet, og har vunnet norgesmesterskap på norgesmesterskap i breaking. Danser, gründer og småbarnsfar Mehdi Ashtiani har vokst opp i crewet. Han har i flere år vært drivkraften bak den ultrapopulære dansekonkurransen Measure Your Crew. Med så mange jern i ilden, hvordan rekker han å smi dem alle? Den som spør får svar.

-Hva fikk deg til å ville begynne med dans?
Jeg er yngst av fire brødre. Det som fikk meg til å begynne å danse, var å se opp til dem. De var jo mine største idoler da jeg var kid.

-Hvordan var miljøet da du begynte?
Da jeg begynte var miljøet mye mindre, og kunnskapen var ikke så tilgjengelig som den er nå. Vi måtte lære mye av teknikken på egenhånd. Nå er miljøet mye bedre syns jeg. 

Ungdommene har bedre forståelse for hverandre enn det vi hadde. Det var annerledes "beef" mellom crews enn det er nå. Kidsa er mye mer oppegående nå. Eneste jeg savner litt er at de kunne lært litt av historien, med tanke på hvordan det startet og hvem som bidro til at vi er der vi er i dag. Og så savner jeg litt mer tverrfaglig samarbeid innenfor og utenfor dansemiljøene. Mer ressurser ville hjulpet enn god del. Hvorfor og hvordan kan dere spørre meg i et annet intervju, haha!

-Hvem inspirerer deg?
Jeg blir inspirert av de som jobber hardt. Spesielt de som har fått en sjanse og legger sjela si i jobben sin for å bevise at de fortjener den sjansen de har fått. Det er mest kidsa som inspirere meg om dagen. Jeg liker å se at de er sultne. 

-Danser du med barna dine?
Jeg danser med kidsa mine ofte, nesten hver dag. Eldstemann liker å danse, og han maser om å høre på Bruno Mars 50 ganger om dagen. Da blir det en del dans på meg også.

-Hva liker du best å se?
Jeg liker å se alt, egentlig. Nå som jeg er tobarnsfar, er det lite tid til å få med seg mye, men jeg er heldig som har åtte arrangementer i året blant annet Hunger 4 battle og Measure your Crew, da får jeg opplevd mye på nært hold. Må ærlig innrømme at hjertet mitt ligger i breaking, men får tårer av ballett - haha, æsj så klisjé.

Measure Your Crew, 24. februar

-Hvordan kom du inn i Measure your Crew? Hvorfor holder du på med det?  Jeg kom på ideen om Measure your Crew siden jeg alltid har ønsket å få mest mulig "live" seere for de opptredene vi har hatt med Floorknights. Jeg tenkte at siden ikke alle interesserer seg for breaking, var det en idé å få flere sjangere under samme tak. Det måtte det være noe utenom det vanlige når det kom til selve konkurransen, og da kom jeg på ideen om å bruke en lydmåler som kunne måle applausen fra publikum. Lite visste jeg at det å inkludere publikum ville løfte taket på Dansens Hus. Det funket som bare det med lydmåleren! Nå har vi oppgradert oss med å få dommere med fagkompetanse innenfor de fleste stilene. Nå vinner man Measure your Crew med både poengsum fra dommere og lyden fra publikum. 

-Hva liker du best med Measure your Crew? Hva er drømmesscenario for Measure i fremtiden?   Det jeg liker med Measure er variasjonen i stilene og at det er et lavterskeltilbudet som lar folk danse på Hovedscenen til Dansens Hus. Før vi gikk over til billettreservasjon var det flere hundre folk i kø utenfor Dansens Hus, den savner jeg. Drømmesscanario er å gå vekk fra pengepremie, til at gruppa som vinner Measure your Crew, får sette opp sin egen forestilling på Dansens Hus. 

-Hvorfor liker du å jobbe med unge folk? Jeg liker å jobbe med kidsa, siden man lærer mer om seg selv når man jobber med de.  

-Kom med din beste YouTube-anbefaling, da!  B-boy Cloud. Han har gjort mye kult på egenhånd. 

-Hva motiverer deg?  Penger og kjendisstatus! Neida. 

-Hva er det viktigste du gjør?  Oppdrar meg selv.

-Hva håper du på for fremtiden?  Ta over jobben til Un-Magritt og bruke alle pengene på bare norske kompanier! Nei da, det er å få Measure your Crew på TV i Norge, deretter verden rundt. 

-Nyttårsforsett?  Sove mer... de som har barn og jobber masse og så videre...

-Fortell om oppveksten din?  Bodde på et slott og fikk alt på sølvfat.... Nei, for trist å fortelle om oppveksten min! Sparer alle den historien.    

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus