Hva leter du etter?

Babyfestival

Du trenger ikke gå i nostalgifella bare fordi det er desember. Nå kan ettåringen gå på dansefestival!

08 Oslo Koreografiske We Are Symphony Tale Hendnes 2 81
We Are Symphony - Foto: Tale Hendnes

Barn liker – og trenger – å bevege seg, bruke kroppen, røre på seg, løpe, klatre og danse. De liker også at voksne oppfører seg på denne måten, og det kan de se i en danseforestilling. Hjernens struktur, arkitektur og oppbygning skapes av det sanseapparatene forer hjernen med. Sanseinntrykk er råstoff for hjerneaktiviteten, og hjernen stimuleres hvis den utsettes for nye inntrykk og utfordringer. Dans for de aller minste er med andre ord sunt!

Gjennom prosjektet STOR kunst for små barn ble tre nye forestillinger for de aller minste vist på Dansens Hus høsten 2017 og våren 2018. Nå blir de samlet i en bolk – eller en liten festival – til glede for alle interesserte voksne, men ikke minst de minste. Høsten 2017 hadde Dansens Hus urpremiere på Stavanger-baserte dybwikdans sin forestilling Lulla, som tar utgangspunkt i vuggesanger, både tradisjonelle og nye. Senere på høsten viste kunstnerne Ingri Fiksdal, Ingvild Langgård og Signe Becker forestillingen Sans og samling, som er en surrealistisk og leken forestilling hvor det absurde er normalt, opp er ned og det bittelille viser seg å være kjempestort. Siste forestilling ut var We are Symphony i april i år, en flerdimensjonal reise inn i et univers som beveges og omveltes, preget av fantasifulle elementer og hvor barna er aktivt deltakende på egne premisser. Nå er det altså mulig å se alle forestillingene fra lørdag 1. til søndag 9. desember.

dybwikdans: Lulla
1. – 2. desember
0 – 18 mnd.

Lulla formidler en verden av sang, bevegelse og musikk, hvor vuggesanger oppstår både i ny og tradisjonell form. Dybwikdans skaper nære møter mellom utøvere og de besøkende, hvor interaksjon og deltakelse er med på å prege forestillingene.


Fiksdal/Langgård/Becker: Sans og samling
1.– 2. desember
0 – 3 år
Sans og Samling er en forestilling, en opplevelse og en samling av sanseinntrykk i et installasjonsunivers. Barna er selv en del av helheten - en kattepusmyk fisk kan sittes på, en banan begynner å synge når den klappes, en kaktusstikkende sky lukter peppermynte når den klemmes, eller en danser får et nytt hode for hver gang hun stuper kråke.


Oslo koreografiske: We are Symphony
1.– 9. desember
0 – 3 år
Oslo Koreografiske er et kollektiv av kunstnere som jobber koreografisk med både dans, lyd, lys, scenografi og publikum. Publikum inviteres inn i et landskap i stadig endring, og kan selv være med å påvirke hva som skjer. We are Symphony er en åpen og fantasieggende forestilling som fungerer både for de aller minste og for voksne.

Dybwigdans Lulla Foto Morten Berentsen11
Lulla - Foto: Morten Berentsen

Lulla, 1.–2. desember 2018

Sans og samling, 1.–2. desember 2018

We are Symphony, 1.–9. desember 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus