Hva leter du etter?

Ni utvalgte dansere

Over 100 håpefulle dansere møtte til audition til forestillingen den tidligere Madonna-danseren Yaman Okur skal koreografere for Dansens Hus.

Urban Moves  2017 Yaman Okur
Urban Moves 2017 Yaman Okur

FACE FEAR
Forestillingen Face Fear handler om frykt. All frykt vi har kjempet mot sitter i oss mennesker og har gjort oss til den vi er er. Frykten har satt merker i i kropp og sjel, og viser seg når vi beveger oss. Alkt handler om hvordan vi bruker det frykten har lært oss. Frykt kan bygge opp noe i oss og gjøre oss sterkere fordi vi ikke har annet valg enn å møte den ansikt til ansikt. Face Fear får urpremiere under Urban Moves.

Yaman Okur (FR)
Med sin helt unike stil er Yaman er en av verdens mest anerkjente dansere. Han har dømt og vunnet battles, danset i og koreografert forestillinger og shows over hele verden. Yaman har vært danser for Madonna i hennes "Sticky and Sweet tour" og "MDNA". Han er medlem av det legendariske crewet ”Wanted Posse” som vant Battle of the year i 2001 og medlem av det innovative kollektivet "Free Mindz".Yaman har bl.a. vunnet experimental kategorien på Juste Debout Paris 2007 og har dessuten vært med å koreografere showet KURIOS – Cabinet of curiosities for selveste Cirque du Soleil.Han har bakgrunn fra breaking og hiphop samt contemporary, ballet og jazz og har jobbet med alle typer dansere både kommersielt og undergrunn. Yaman har utviklet en særegen stil som danser og koreograf og har med denne influert utallige dansere på globalt plan.

Danserne som er plukket ut til å jobbe med Yaman Okur:
Sathieshnaa Sivamohan, Lene Puntervold, Christine Nypan, Marikken Heitkøtter Bratlie, Marlene Skoglund, Marcus Andreassen, Morad "Miracle" Aziman, Fabian Svegaard Tapia, Kristian Høiland. 

Musikk til videoen: Jens Fougner

"I am very excited to work with the dancers that I have chosen. And I know exactly how I'm gonna use them. I want them to shine, because they really deserve it.

Yaman Okur

Urban Moves 2017, 9.–11. juni 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus