Hva leter du etter?

Akram Khan – en multikulturell smeltedigel

En ung gutts ønske om å bli danser hvor samtidsdans, Michael Jackson, indisk kathak og bakgrunn fra Bangladesh er vesentlige faktorer er utgangspunktet for familieforestillingen Chotto Desh. En medrivende og fantasifull forestilling om flerkulturelle barndomsminner og om kampen for å følge sine drømmer.

Chotto Desh Jean Louis Fernandez048

Hovedingrediensen i denne forestillingen er Akram Khan selv, en av de mest eksepsjonelle koreografene i britisk dans gjennom tidene. Selv om han er født og oppvokst i London er det litt for enkelt å kalle ham en britisk koreograf. Med far fra Bangladesh og mor fra Filippinene er han influert av mange kulturer. Også den amerikanske kulturen - særlig Michael Jackson - påvirket den unge Akram Khan. Alle disse ulike kulturelle referansene preger ham når han leter etter sin egen stil, med farens uttrykte skepsis som bakteppe. Gjennom en blanding av koreografi, tekst og animasjon levendegjøres Akram Khans historie, fantasi og minner.

Chotto Desh 9 15 992 Dancer Dennis Alamanos Low Res

Chotto Desh betyr lite land på bengali. Forestillingen er en videreutvikling av den verdensomspennende hit-forestillingen Desh, som var Akram Khans soloforestilling for voksne om seg selv. Nå er den bearbeidet av regissøren Sue Buckmaster til å bli en like stor og verdensomspennende suksessforestilling – denne gangen for hele familien. En magisk, animert skog er et av tyngdepunktene i forestillingen hvor poetiske bilder forteller historien om den unge Akram som klarerer opp i et tre for å stjele honning, og hvordan han omgitt av sommerfugler vandrer gjennom jungelen og møter mange forskjellige dyr, inkludert en elefant og en krokodille. To dansere alternerer i rollen som Akram Khan.

Chotto Desh Jean Louis Fernandez044

Chotto Desh er – kanskje unødvendig å si – en forestilling som henvender seg til voksne og barn med flerkulturell bakgrunn generelt, og i særdeleshet med Bangaldesh som referanse. Men den er så mye mer. Den er like mye en forestilling for alle om oppvekst, foreldre, minner, drømmer og ønsker om å finne fram til seg selv – være den man er.

Chotto Desh 9 15 1572 Dancer Dennis Alamanos Low Res

Chotto Desh, 29.–30. september 2018

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus