Hva leter du etter?

Å danse med en kontainer

Origami er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. Forestillingen spilles på Oslo S/Sjøsiden 14.–16. september. Se video om samarbeidet mellom danser Satchie Noro og scenograf Silvain Ohl her.

Origami er en slående performance og skulptur som kombinerer akrobatikk og en ombygd kontainer. En kontainer, som vi kjenner dem fra den globale transportbransjen, er delt opp i uvanlige segmenter og utfolder seg til noe som ligner på origamiform. Etter å ha blitt klekket ut av et gigantisk stålegg fortsetter Satchie Noro å vri kroppen i ulike stillinger samtidig som hele strukturen endrer form og folder seg ut. Performancekunstneren balanserer på liner, trapeser og modifiserte fotfester og håndtak mens hun svinger en øks rundt hodet. Den luftige koreografien gjør at tilskuerne holder pusten.

Satchie Noro er en ung, fransk koreograf og utøver som gjennom dans, bevegelig arkitektur og det omkringliggende landskapet har utviklet en poetisk og slående forestilling i samarbeid med kunstneren Silvain Ohl. Origami er inspirert av den japanske bretteteknikken med samme navn, og er en personlig fortelling om Noros far som ble sendt fra Japan til Frankrike i en kontainer for å lære bort Aikido. I forestillingen ser vi altså en ombygget kontainer som gjennom mekanikk åpnes og utfolder seg i ulike geometriske former som er Noros dansepartner. Origami er en duett mellom menneske og maskin, der kontaineren som et symbol på globalisering omfavner den vevre størrelsen av et menneske. 

Forestillingen er åpen, dvs. at det ikke trengs billetter. Den spilles for alle som befinner seg utenfor Sentralbanestasjonen på gitte tidspunkt, både for oppsøkende publikum og forbipasserende. Adresse: Christian Fredriks plass.

Videoen er filmet under Spring Forward. 28 - 30 April 2017, i Aarhus, Denmark
Vertskap Bora Bora - Dans og visuelt teater

Producer: Alice Robotham
Produksjonsassistent: Hannah Tookey
Technical support: Jeppe Hemdorff Nissen, Bora Bora 
Filmed and Edited by Enya Belak Gupta and Aadhar Gupta

Originalmusikk av
"Question of good and bad"/Crying games by iT 
Coti K for 'Elvedon'/Aerowaves Twenty16

Mer om Origami og Aerowaves her.
Mer om Marie Pons her.

Origami, 14.–16. september 2017

icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus