Dans for barn!

For liten til å se forestilling? Absolutt ikke! Hos oss kan du ta med småungene på danseforestilling!

2017 Foto Tale Hendnes 2 45

Som ett av få scenehus i landet har Dansens Hus forestillinger for barn fra 0 år og oppover. I tillegg til danseforestillinger for de minste inviterer vi også til barnedisko og har tegning i foajeen vår. Vi har eget stellerom og babymatter, og man kan ta med seg egen mat, så lenge man kjøper drikke i Dansens Hus Kafé. Hjernen kan nemlig bli sliten av å gjenta seg selv, men paradoksalt nok ikke av å gjøre noe nytt. Hvis vi utsetter hjernen for nye sanseinntrykk, nye bevegelsesmønstre, nye opplevelser blir hjernen ikke overstimulert av for mange ulike stimuli, men den kan få «tretthetsbrudd» hvis vi belaster hjernen med for mye av det samme. Utsetter vi hjernen for noe den tidligere ikke er blitt utsatt for dannes det nye friske, sterke forbindelser mellom hjernecellene. Derfor er det viktig å gjøre mange forskjellige ting. Det gjelder å balansere den belastningen hjernen utsettes for og mottoet kunne være: «Minst mulig av mest mulig». Hjernen er dessuten «konservativ», den vil gjenta seg selv og bruke de forbindelsene som allerede er etablert hvis den ikke utfordres til å finne nye veier og etablere ferske forbindelser. Hjernen kan bli stående og slure og da kan det oppstå «tretthetsbrudd» og slitasje. 

Ompaniet Foto Tale Hendnes 21

OMPANIET
Firkantskogen (6 mnd-3 år)
13.–21. januar

Barn og voksne inviteres inn i en spennende skog hvor alt kan skje. Her utforsker danserne hvordan kroppen beveger og forandrer seg i møte med lyd, lys, objekter og hverandre.

Hender og føtter lager lyd i møte med underlaget, og vips - der forsvant en danser inn i scenografien. Er hun blitt en larve, mon tro?

Firkantskogen er en fantasifull danseforestilling for de aller yngste. Scenerommets utforming legger til rette for nære møter mellom utøvere og publikum; store og små. Et blått teppe bølger seg gjennom rommet, og munner ut i et mykt, grønt putelandskap. Dansernes nysgjerrige lekenhet inviterer til undring hos både barn og voksne. Avslutningsvis inviteres alle til å utforske Firkantskogen.

Forestillingen er skapt i dialog og møte med målgruppen i ulike barnehager i Oslo, og passer for barn fra 6 mnd. til 3 år, i følge med voksne.

Svisjsvosj 32
Husby/Kittelsen - Svisj Svosj - Foto: Lena Johnssen

HUSBY/KITTELSEN
Svisj! Svosj! (3-5 år)
3.–6. februar

Alle er vi som hvite ark som utvikles og skapes til nye former og figurer i vårt eget tempo. Det finnes uante muligheter. Hvordan kan kroppen bevege seg som et ark? Kan vi brette oss sammen til et lite dyr? Kan vi pakke oss inn så vi blir helt usynlige eller krølle oss sammen så vi blir bittesmå? Kan vi klatre opp til skyene med en tusj? 

Svisj! Svosj! skapes det hele tiden noe nytt ved hjelp av bevegelse, lyd og scenografi. Til slutt inviteres barna til kreativ deltakelse for å sette sitt preg på forestillingen.

Dybwigdans Lulla A 170630 6831

DYBWIKDANS 
Lulla (0-18 mnd)
8.–15. oktober

Vuggesanger er utgangspunket for forestillingen laget for barn mellom 0 og 2 år. Lulla formidler en verden av sang, bevegelse og musikk, hvor vuggesang oppstår både i ny og i tradisjonell form. Et musisk møte som åpner for deltagelse fra barn og voksne, på deres egne premisser. Lulla forteller ikke en konkret historie; med utgangspunkt i vuggesanger inviteres det til kroppslige interaksjoner og musikalsk samspill der nærvær, lytting og lek er sentralt. Både lyd og bevegelse bærer preg av en åpen og inviterende form, hvor målet er å oppnå dialog og samspill med barna.

We are Symphony Foto Tale Hendnes 2 5
- Foto: Tale Hendnes/Dansens Hus

OSLO KOREOGRAFISKE
We are Symphony 0-3 år
11.–18. april

We are Symphony er en flerdimensjonal forestillingsreise for barn og voksne. Publikum deltar i et visuelt univers der rommet beveges og omveltes. En ferd inn i et univers som beveges og omveltes, hvor det som kan gå galt, antakelig vil gjøre det.

Oslo Koregrafiske er et kunstnerkollektiv som flerstemmig koreograferer lys, lyd, scenografi og mennesker.

Bopera Foto Andre Wul Dreiemoment As1
- Foto: André Wulf/Dreiemoment AS

SKJELDAL/SOLLI/ELLE/IDEN/NILSEN-LOVE/BELGAU/BJØRNSETH/KVAM OLSEN
Bopera (fra 4 år)
3.–6. mai

Bopera er en sjangeroverskridende forestilling, en form for all-kunstverk for barn fra 4 år og oppover, som også kan anbefales til ungdom og voksne. 

En transformerbar vogn blir til et gigantisk musikkinstrument og er omdreiningspunktet som driver BOPERA i gang. Et lyttende maskineri av sang, dans, teater og performance-kunst hvor forestillingen stiller spørsmål ved ulike former for det å bo og leve i vår tid.

Firkantskogen, 13. - 21. januar 2018