Hva leter du etter?

Firkantskogen, 13.–21. januar 2018

Firkantskogen,
13.–21. januar 2018

Spilles: lør. 13. jan. 2018 søn. 14. jan. ons. 17. jan. tor. 18. jan. fre. 19. jan. lør. 20. jan. søn. 21. jan.

Hva kan kroppen være og bli, gjøre og si?

Barn og voksne inviteres inn i en spennende skog hvor alt kan skje. Her utforsker danserne hvordan kroppen beveger og forandrer seg i møte med lyd, lys, objekter og hverandre.

Hender og føtter lager lyd i møte med underlaget, og vips - der forsvant en danser inn i scenografien. Er hun blitt en larve, mon tro?

Firkantskogen er en fantasifull danseforestilling for de aller yngste. Scenerommets utforming legger til rette for nære møter mellom utøvere og publikum; store og små. Et blått teppe bølger seg gjennom rommet, og munner ut i et mykt, grønt putelandskap. Dansernes nysgjerrige lekenhet inviterer til undring hos både barn og voksne. Avslutningsvis inviteres alle til å utforske Firkantskogen.

Forestillingen er skapt i dialog og møte med målgruppen i ulike barnehager i Oslo, og passer for barn fra 6 mnd. til 3 år, i følge med voksne

«Jeg opplevde at Ompaniet forstod hva små barn liker - rolige stemmer, lyder, blikk og ingen brå bevegelser. Som voksen likte jeg det, fordi jeg så at barna likte det»
Daglig leder ved Seilduken barnehage.

Ompaniet består av dansekunstnerne Hanne Frostad Håkonsen, Ida Frømyr Borgen og Maaike Croles Fitjar. Dansekollektivet ble etablert etter endt studie ved Skolen for Samtidsdans (nå Høyskolen for Dansekunst) i 2014. De tre utøverne har erfaring med dansekunst for barn og unge bl.a. gjennom danseverkstedet KROM-kropp i rom, i regi av Rom for Dans. «Firkantskogen» er Ompaniets første produksjon, og hadde urpremiere i august 2015.

Medvirkende

Kunstnerisk idé, produksjon og dansere:
Ompaniet ved
Hanne Frostad Håkonsen
Ida Frømyr Borgen
Maaike Croles Fitjar
Scenografi:
Jennie Hagevik Bringaker
Komponist:
Simen Korsmo Robertsen
Lysdesign:
Tobias Leira
Lystekniker:
Sofie Nordvik
Foto:
Christian Krohn
Video/ trailer:
Twitchyfilms v/ David Solbjørg, Christian Karlsen
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus