Prøv kreativ teknologi og kunstig intelligens

Opplev og utforsk hva kunstig intelligens (Ai) og kreativ teknologi betyr. I samarbeid OsloMet Ai Lab, NeuralMet og House of Nerds

New Religion 2 Marthe Thu
- Foto: Marthe Thu

Velkommen til en dag på Dansens Hus og House of Nerds der du får oppleve og utforske hva kunstig intelligens (Ai) og kreativ teknologi betyr. I samarbeid OsloMet Ai Lab, NeuralMet og House of Nerds får du innsikt i teknologiske og menneskelige nyvinninger innenfor kunstnerisk utfoldelse og økt forståelse om hva kreativitet kan bety i dag. Du får prøve verktøyer og apparater som blir brukt innenfor Ai der kropp og bevegelse er en viktig drivkraft, i tillegg til å prøve VR-spill hos House of Nerds. Dagen arrangeres i forbindelse med forestillingen New Religion av Mathilde Cayers som er opptatt av kunstig intelligens, transhumanisme og kreativ teknologi i denne forestillingen. Arrangementet passer for alle fra 12 år og oppover.

Praktisk informasjon:
Dato: 04.02.23
Tid: 15:00-17:00
Sted: Dansens Hus Bar og House of Nerds

Ai: Kunstig intelligens (artificial intelligens) handler om å utvikle datasystemer som kan lære av egne erfaringer og løse komplekse problemer i ulike situasjoner og miljøer. Hvis en maskin kan løse problemer, utføre en oppgave eller vise andre kognitive funksjoner som et menneske kan, så kan vi si at det har kunstig intelligens.

VR: Kunstig virkelighet, eller virtuell virkelighet (virtual reality) er en datateknologi som lar brukeren påvirke og bli påvirket av et dataskapt miljø som skal etterlikne en virkelighet.

Kreativ teknologi er en måte å utvikle og utforske kreative ferdigheter i takt med moderne teknologiske nyvinninger.

Detaljert program finner du her
.

New Religion, 03. - 05. februar