Workshop: Sbusiso Gumede / Moving Into Dance

Denne workshopen skjer i sammenheng med med Robin Orlins forestilling We wear our wheels with pride and slap your streets with color … we said ‘bonjour’ to satan in 1820 …

Dansekunstner Sbusiso Gumede vil gi en klasse i kompaniet Moving into Dances signaturstil, Afrofusion. Dette er en danseteknikk som omfavner grounding, tyngdekraften og blander ulike teknikker fra afrikansk dans, musikk og rytmer med samtidsdans.


Praktisk informasjon:

Dato: 12.03.23
Tid: 12:00-14:00
For hvem: Profesjonelle og pre-profesjonelle dansere (studenter)
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com (senest 10.03.23, kl 16:00)
Workshopen er gratis
Garderober er ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.


BIO:

Sbusiso Gumede kommer fra KwaZulu Natal i Sør-Afrika, og begynte i lære hos Moving into Dance (MID) i 2017 før han i 2020 ble tatt opp i det profesjonelle dansekompaniet. Han har opptrådt og turnert i Sør-Afrika med Moving into Dance (MID) og fremført mange historiske og ikoniske produksjoner skapt av kompaniet.

Sbusiso turnerte med David Gouldie for Le Atellier Awards i Botswana, Cape Town, Joburg og Mosambik. Hans siste turné var med We wear our wheels with pride... av Robyn Orlin, og han var en del av rollebesetningen i Jessica Nupens verk The Nose, som ble ble omgjort til dansefilm i 2021. Sbusiso er dedikert til inkluderende dans,og ønsker å undervise og opptre sammen med unge som lever med funksjonsnedsettelser.