Workshop: Daniel Mariblanca

Daniel Mariblanca

Carte Blanche viser forestillingen Birget av Elle Sofe Sara, og i den anledning vil dansekunstner og kompanimedlem Daniel Mariblanca holde workshop som baserer seg på improvisasjonsoppgavene brukt i skapelsesprosessen av forestillingen.

Praktisk informasjon:
Dato: Lørdag 17.06.23
Tid: 11:00–12:30
For hvem: Alle uavhengig av danseerfaring
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com (senest 16.06.23, kl 16:00)
Workshopen er gratis

Garderober er ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.

BIO:
Daniel Mariblanca fra Barcelona har vært tilknyttet Carte Blanche siden 2016. Samme året opprettet han sitt eget kompani 71BODIES, et inkluderende dansekompani med fokus på transkjønnede personers realitet. 71BODIES mottok Heddaprisen for beste danseforestilling i 2022 for verket In First Person The Dance, og Mariblanca mottok prisen Årets Kunstner fra Bergen Kommune i 2019. Han ble i 2005 uteksaminert samtidsdanser fra Institut del Teatre de Barcelona og jeg har danset profesjonelt siden 2007.
Foto: Skjalg Ekeland

Elle Sofe Sara (f. 1984) er koreograf og regissør som bor og virker i Guovdageaidnu i Finnmark. Hun har blant annet laget dansejoikeforestillingen Vastadus eana – The answer is land og flere prisbelønte kortfilmer. Elle Sofes kunstneriske arbeider avdekker ofte et rom hvor fortid og nåtid faller sammen, en collage av samisk fysiske, åndelige og enkle virkemidler. Elle Sofe Sara har en MA i koreografi fra Kunsthøgskolen i Oslo, var festivalprofil på Festspillene i Nord- Norge (2020, 2021) og er i gang med å lage sin første spillefilm, verdens første joikemusikal-spillefilm!

BIRGET; Ways to deal, ways to heal, 17. - 18. juni 2023