Workshop: Buru Mohlabane

Photo Buru

På 60- og 70-tallet under apartheidregimet i Sør-Afrika, ble store deler av den svarte landsbybefolkning fordrevet til storbyene og omgruppert i townshipene. I disse bydelene, hvor arbeidsledighet og kriminalitet rådde, ble Pantsula-kulturen født. I likhet med Hiphop i USA og Europa, er Pantsula-kulturen en livsstil som dekker mote, musikk, dans, gester og språk – og som Hiphop kommer den i fra gata. Danseformen er virtuos, preget av høyt tempo og perkusjon, med klapping fra step-sko og gummistøvler.

Denne workshopen er en introduksjon til disse dansene – en dansekultur preget av roping, plystring, klapping og stamping. Det er en fest full av dynamikk og livsraseri!


Praktisk informasjon:
Dato: Lørdag 04.11.23
Tid: 11:00-13:00
For hvem: Workshopen er åpen for alle – uansett danseerfaring.
Påmelding:
billettsalg@dansenshus.com (senest 03.11.23, kl 16:00)
Workshopen er gratis
Garderober er ikke tilgjengelig. Workshopdeltakere må komme ferdig oppvarmet.


BIO:
Buru Isaac Mohlabane er den kreative kunstneriske lederen og co-direktøren for det legendariske dansekompaniet Via Katlehong. Kompaniet er for tide rangert blant de 5 beste internasjonalt rangerte urbane dansekompaniene. Mohlabane ble født i 1983 i Katlehong Township i Eastrand. Fra en tidlig alder involverte han seg i mange forskjellige aktiviteter. I 1996 begynte han i kompaniet Via Katlehong for å lære å danse, og i 1997 begynte han å opptre i kompaniet. Det tok ikke lang tid før han tok dansen seriøst som en karriere.I 1999 opptrådte han på åpnings- og avslutningsseremoniene til All Africa Games. Han har også turnért mye med ulike prosjekter i Sør-Afrika og Europa.