Workshop: Taoufiq Izeddiou

I denne workshopen vil danserne fordype i dans som møter transe og kroppslig utmattelse: En transformasjon hvor individet utvikles til en politisk kropp som undersøker sosiale, politiske og kulturelle spørsmål gjennom bevegelse.

Taoufiq Izeddiou utforsker kraften i transe og bevegelse med en ambisjon om å overskride fysiske og mentale begrensninger: Å kunne gå over fra en kropp tynget av daglige bekymringer til en kropp som er solid forankret i det politiske. Han inviterer deltakerne til å gå forbi grensene av tradisjonell dans. Workshopen er basert på forestillingen Hmadcha, og fungerer som en katalysator for personlig og kollektiv vekst.

Rommet står sentralt i dette kunstneriske prosjektet, og man vil som utøver engasjere seg i begreper som diagonaler, ortogonalitet* og romlig okkupasjon.

Workshopen gir en mulighet til å fordype seg i danseriske "glitches". Ved å inkludere avbrudd, forstyrrelser eller funksjonsfeil i bevegelse, vil man kunne oppdage nye, uventede uttrykksmuligheter.

I tillegg vil workshopen utforske dynamikken ved å jobbe med "mass": Å fordype seg i gruppedynamikk, synkronisering av bevegelser og interaksjoner mellom deltakerne. Slik fremmes dannelsen av energiske kroppssammensetninger og menneskelige forbindelser. Øvelsene krever samhold, samarbeid og skaper intrikate koreografiske billedvever som visker ut individuelle grenser og understreker styrken til kollektivet.

Om du er en erfaren danser eller bare nysgjerrig på å utforske potensialet i kroppen din, er disse workshopene åpne for alle. Denne koreografiske opplevelsen vil flytte grensene for kreativitet gjennom å utforske nye territorier og få kontakt med andre danseentusiaster.

*Ortogonalitet er i matematikken en egenskap ved vektorer og funksjoner. To vektorer/funksjoner er ortogonale dersom de er uavhengige av hverandre (at den ene vektoren/funksjonen ikke kan benyttes til å beskrive den andre). Dette betyr at vektorene står vinkelrett på hverandre, noe som er enklest å forestille seg i vanlige to- og tre-dimensjonale vektorsystemer.Informasjon:

Dato: Lørdag 20.01.24
Tid: 11:00-12:30
For: Dansere, studenter og alle med dansepraksis (alle som danser – mye eller lite / formelt eller uformelt)
Påmelding: billettsalg@dansenshus.com (deadline: 19.01.24 kl. 16:00)
Språk: Fransk oversatt til engelsk.
Workshopen er gratis
Garderober er ikke tilgjengelig. Det er heller ikke studioer å varme opp før workshopen starter
OBS: Workshop er på fransk, men vil bli oversatt til norsk av Gunhild Bjørnsgaard, koreograf og oversetter.Bio:
Samtidsdansen kom inn i Taoufiq Izeddious liv gjennom en trening han beskriver som "vill". Møtet med Bernardo Montet, direktør for det nasjonale koreografiske senteret i Tours, introduserte ham for den profesjonell scenekunst i 1997.

Parallelt med karrieren som danser skapte Taoufiq Izeddiou sin første koreografi i 1999. Året etter satte soloen "Danse Nord" av Suzanne Buirge ham på kartet i koreografiverdenen. I 2003 inspirerte suksessen med gruppeforestillingen "Fina K'enti" ham til å etablere Anania, det første kompaniet for samtidsdans i Marokko. To år senere skapte han samtidsdansfestivalen "On marche" i Marrakech.

Han er opptatt av formidling og pedagogikk og etablerte det første opplæringsprogrammet for samtidsdans i 2003, som flere av danserne i Anania-kompaniet kommer i fra. I 2007 fikk han sitt statsdiplom i samtidsdans i Frankrike.

Siden den gang har han beveget seg mellom Marokko og resten av verden og skapt verk som utforsker spenningen mellom tradisjon og modernitet. Taoufiqs koreografier har blitt presentert på prestisjetunge arenaer for samtidsdans som Danse Afrique Danse, Montpellier Danse, Charleroi Danse, Rencontres Chorégraphiques internationales de Seine-St-Denis, CND Paris, Tanzquartier Wien, Transamériques i Canada, med flere.