Seminar: Revolusjonære kvinner

Seminar om det feministiske, folkelige, revolusjonære opprøret i Iran.

Skjermbilde 2023 01 03 kl 14 58 20

Siden 50-tallet, og vel så det, har kvinner i Iran alltid hatt en aktiv rolle i forkant av revolusjon. Uavhengig av etnisk bakgrunn og klasse har kvinnene gang på gang ofret seg for frihet. De ofrer ikke livet for å dø – de ofrer livet for å kunne leve et fritt liv med verdighet. Helt fra begynnelsen har kvinner vært i front som en avgjørende pilar i kampen for frihet i Iran.

I forbindelse med forestillingen Sacrifice While Lost in Salted Earth (26. – 29. januar) har PRIO (Peace Research Institute Oslo), Impure Company og Dansens Hus gleden av å invitere til en samtale mellom Banafshe Ranji, forsker i media og journalistisk sosiologi i Forskningsgruppen for fred, konflikt og utvikling, Samira Amini, seniorforsker i kognitiv nevrovitenskap ved PRIO, og Hasti Hamidi, politiker i Sosialistisk Venstreparti, om dagens feministiske, folkelige, sekulære og modige revolusjonære opprør i Iran.

Praktisk informasjon:.
Dato: 28.01.23
Tid: 13:30-15:30
Sted: Studioscenen
Med: Banafshe Ranji, Samira Amini, Hasti Hamidi og Hooman Sharifi

Arrangementet er gratis.

Bioer:
Banafsheh Ranji
er forsker i Forskningsgruppen for fred, konflikt og utvikling. Hun fullførte sin doktorgrad ved Universitet i Oslo i 2019. Ranji har forsket på medias og journalistikks sosiologi i politisk restriktive sammenhenger. Hun har skrevet boka Journalistic Practices in Restrictive Contexts: A Sociological Approach to the Case of Iran (Routledge, september 2022). Ranji mottok prisen Hans Majestet Kongens Gullmedalje i 2020 for doktorgradsavhandlingen sin. Hun har vært forsker ved Universitet i Oslo.

Samira Amini Hajibashi er seniorforsker ved PRIO, Peace and Conflict Dynamics department. Hun fullførte sin doktorgrad i kognitiv nevrovitenskap ved Psykologisk Institutt ved Universitetet i Oslo i 2020. Hennes hovedfelt har vært innen visuell oppmerksomhet, individuelle forskjeller i mental innsats og kognitiv kontroll, samt visuell persepsjon, belønningsprosessering og beslutningstaking. Ved PRIO er hun involvert i et forskningsprosjekt som handler om hvordan mennesker vurderer koalisjonell formidabilitet.

Hasti Hamidi er politiker i Sosialistisk Venstreparti og skaper den interseksjonelle podcasten Woke me up med aktuelle tema fra samfunnsdebatten sammen med Mohamed Abdi.<

Illustrasjonsbildet er av den iranske kunstneren Ghazisha. Håret er hennes eget.