Hva leter du etter?

Your Mother at my Door, 15.–16. september 2017

Your Mother at my Door,
15.–16. september 2017

Spilles: fre. 15. sep. 2017 lør. 16. sep.

Hverdagslivets situasjoner og følelser er denne duettens utgangspunkt. 

Hva er så viktig at du ikke kan ringe tilbake på tre dager? Kan det ikke vente i fem minutter? Du kan ikke bare forsvinne på den måten! Ingen kan bli borte sånn!

Målet til Timothy and The Things er å finne ut av hva den tilsynelatende bortkastede tiden egentlig går til. Finnes det i det hele tatt bortkastet tid? Hvordan, hvorfor og hvor alt mulig – som tid, følelser og noen ganger til og med folk – forsvinner. Hva er årsaken til denne magien, eller kanskje snarere magien i årsaken? Kunstnerne går inn i dette mystiske og komplekse fenomenet på en personlig, ærlig og underholdende måte.

Timothy and The Things er et ungarsk kompani, som har sitt navn fra sin åndelig leder Timothy, første gang født 4367 f.Kr, og som siden – forståelig nok siden det er såpass lenge siden – har blitt gjenfødt en rekke ganger, sist gang på 80-tallet. Men han forsvant dessverre igjen i 2010. Før det rakk han altså å danne kompaniet, men siden har ingen  sett eller hørt noe fra ham. Men hans venner og følgesvenner har ikke gitt opp håpet om en gang å få møte ham igjen. I mellomtiden ledes kompaniet av László Fülöp, som danser forestillingen sammen med sin kvinnelige makker Emese Cuhorka, hun sist sett i dobbelkvartetten Dawn på Dansens Hus i 2015. Siden 2010 har kompaniet produsert ni forestillinger, og Your Mother at my Door en er av topp 20-listen på årets utvalgte forestillinger fra det europeiske dansenettverket Aerowaves, hvor Dansens Hus er medlem.

KINDEREGG FRA DANSENS HUS
Fredag 15. og lørdag 16. tilbyr Dansens Hus et slags dansens svar på et Kinderegg: Du kan oppleve den spektakulære danseinstallasjonen Origami av japanske Compagnie Furnikaï utendørs på sjøsiden av Oslo S (fredag 16.00 og 17.30, lørdag 13.00), norske Supernova med forestillingen Skinn (Dansens Hus 19.00) og ungarske Thimothy and the Things med Your Mother at my Door (Dansens Hus 20.30).

Kjøp billett til forestillingen til Timothy and the things og Supernova 15. september til kr. 300,- ved å klikke her.

Kjøp billett til forestillingen til Timothy and the things og Supernova 16. september til kr. 300,- ved å klikke her.Medvirkende

Skapere:
Emese Cuhorka og László Fülöp
Utøvere:
Emese Cuhorka og Patrik Kelemen
Musikk:
Antonin Dvorak IX. “New World” Symphony, Zoltán Mizsei
Lys:
Orsolya Pete
Kostymer:
Emese Kasza/Mei Kawa
Produksjonsleder:
Dóra Trifonov
Produsent:
SÍN Culture Center
Internasjonale relasjoner:
Anikó Rácz
Foto:
Gabor Dusa
Støttet av:
Visegrad Fund, National Culture Fund, Open Latidude# - Culture Europe Programme, L1 Association, Workshop Foundation, MU Theatre. ​
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus