Hva leter du etter?

Treshold, 25.–28. november

Treshold,
25.–28. november

Spilles: tor. 25. nov. fre. 26. nov. lør. 27. nov. søn. 28. nov.

Denne forestillingen er dessverre avlyst.

Samtidsdans på skøyter i Furuset Forum!

For aller første gang viser Dansens Hus en skøyteforestilling, og for aller første gang vises det samtidsdans i en skøytehall i Oslo.

Det ble en kjempesensasjon da den kanadiske gruppen Le Patin Libre i 2014 hadde premiere på sin første forestilling, en revolusjonerende oppvisning av dans på skøyter. På tross av at alle danserne er erfarne kunstløpere, er dette ikke kunstløp. Dette er samtidsdans på isen slik du aldri har sett det før. Skøytenes muligheter for det særegne, glidende bevegelsesmønsteret utnyttes til fulle. Kroppene suser gjennom rommet i stor fart, tilsynelatende uten å bevege en muskel. Publikum som opplever forestillingen i nærkontakt med danserne på isen, tas med inn i en annen verden hvor tyngdekraften ser ut til å oppheves. Atletisk virtuositet kombineres med frydefull fysikalitet i en forestilling som helt redefinerer hva dans på skøyter kan være.

Le Patin Libre, som har base i Montreal i Canada, har siden den spede oppstarten i 2005 utviklet seg til å bli et ambisiøst, kunstnerisk prosjekt hvor deres måte å danse på skøyter nærmest har skapt en særegen kunstform. Mulighetene de glidende bevegelsene på skøyter gir er den røde tråden for hele virksomheten. Det er denne magien de leker med, til glede for seg selv og for et stadig større publikum over store deler av verden.

Le Patin Labre sin hjemmeside finner du her.

Konkrete tidspunkt for forestillingene og billettsalg kommer i august.

- joyously engaging performers, communicating a pure body rush of liberation and space

Medvirkende

Koreografi:
Le Patin Libre:
Alexandre Hamel
Pascale Jodoin
Samory Ba
Jasmin Boivin
Taylor Dilley
Musikk:
Jasmin Boivin
Dramaturg:
Ruth Little
Lysdesign:
Lucy Sean Gleason
Kostymer:
Pascale Jodoin
Teknisk leder og lyddesign:
David Babin
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus