Hva leter du etter?

The Guest, 9.–12. desember

The Guest,
9.–12. desember

Spilles: tor. 09. des. fre. 10. des. lør. 11. des. søn. 12. des.

Gjensynet med The Guest blir avskjedsforestillingen til Zero Visibility Corp.

Etter 25 års drift blir kompaniet lagt ned. Zero Visiblity har sammen med kunstneriske leder og koreograf, Ina Christel Johannessen, vært en av de fremste og mest toneangivende eksponenter for dansekunsten her i landet og spesielt internasjonalt. Nå sier dessverre kompaniet takk for seg.

Det gjør de med et etterlengtet gjensyn med suksessforestillingen The Guest fra 2015, som en «grand finale». Hele 12 dansere som alle har lang tilknytning til kompaniet medvirker i forestillingen.

Tittelen The Guest er hentet fra Camus´ L'Hôte som oversettes både som gjesten og verten. Camus bruker denne novellen til å reflektere over spørsmål om den politiske situasjonen i det franske Algerie, der han selv nektet å ta side i kolonikonflikten.

Zero Visibility utforsker den tvetydige kampen mellom gjestfrihet og vennskap, motstand og fiendtlighet. Hvordan tar vi imot de som kommer utenifra inn i vårt fellesskap? Hvordan påvirker forholdet til dine medmennesker evnen din til å ta det rette valget? The Guest forholder seg til energier, fysikk, masse, individ - mellom mennesker - plassert i et arkitektonisk rom som signaliserer grenser og migrasjon.

Zero visibility corp. ble stiftet i 1996 av Ina Christel Johannessen, koreograf og kunstnerisk leder. Etter sin koreografiutdannelse på KHIO, startet ICJ umiddelbart karrieren. Dette har ført til mer enn 70 verk, og 23 av disse er med Zero Visibility. Kompaniet har turnert og produsert internasjonalt fra første øyeblikk. Sydney Operahouse, Théâtre National de Chaillot i Paris, Sadler’s Wells i London, Place Des Arts Montreal, Mercat de Flores i Barcelona, ​​Movimentos i Wolfsburg, Concertgebouw Brugge, Festival Cervantino i Mexico og Shanghai Arts Centre er noen av stedene kompaniet har blitt invitert til. Disse verkenes størrelse har spent fra 2 til 19 dansere. I løpet av disse 25 år har 52 dansere stått på scenen for Zero Visibility. De siste årene har Zero Visibilitys verk konsentrert seg om tematikk knyttet til de enorme endringene i natur, miljø og klima. Forestillingene er preget av høy energi i de fysiske bevegelsene slått sammen med poetiske og ofte teatralske elementer, der lyssetting og scenografi alltid påvirker verkets kontekst og dramaturgien i sin helhet.

Zero Visibility Corp. sin hjemmeside finner du her.

Medvirkende

Koreograf:
Ina Christel Johannessen
Lysdesigner:
Chrisander Brun
Musikk:
Demdike Stare
Le Trio Joubran
Visuelt konsept:
Ina Christel Johannessen
Dansere:
Line Tørmoen
Pia Elton Hammer
Cecilie Lindeman Steen
Dimitri Jourde
Merete Hersvik
Antero Hein
Valtteri Raekallio
Yaniv Cohen
Camilla Spidsøe Cohen
Jon Filip Fahlstrøm
Sudesh Adhana
Ole Kristian Tangen
Lyddesign:
Morten Pettersen
Lysteknikk:
Daniel Kolstad Gimle
Kostymeansvarlig:
Therese Vågane
Teknisk koordinator:
Daniel Kolstad Gimle
Produsent:
Kirsti Ulvestad
Foto:
Erik Berg
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus