Hva leter du etter?

That Voudou that We Do, 23.–25. juni

That Voudou that We Do,
23.–25. juni

Spilles: tir. 23. juni ons. 24. juni tor. 25. juni

Dansefilm – og litt live dans - med Tabanka.

Nå kan du oppleve de fabelaktige danserne i Tabanka på film – i salen på Dansens Hus. Kunstnerisk leder og koreograf for Tabanka, Thomas «Talawa» Prestø og danserne har brukt tiden godt, og har for første gang laget en dansefilm! Filmen lanseres på Dansens Hus med innledning av Thomas "Talawa" Prestø, noen innslag av live musikk, sang og selvfølgelig bitte-litt dans også.

I That Voudou That We Do leker Tabanka seg med Vestafrikanske rituelle rytmiske røtter, som er tilknyttet Ifa og Voudou-tradisjonene som ble med afrikanske slavebundne over Atlanterhavet. Disse tradisjonene er utspringet for Jazz, Soul, Funk, Hip Hop, House, Salsa, Samba, Rumba, Reggae m.m. That Voudou That We Do leker seg i et magisk rom, koreografert for lerretet, et rom som muliggjør en magi hvor eldgamle tradisjoner kan få boltre seg på nye måter.

Med slagordet «ancient power – modern use» som grunnfilosofi, skaper Tabanka samtidskunst med Afrika og Karibias rike, rytmiske bevegelsestradisjoner som formspråk. I tillegg er et brennende samfunnsengasjement primus motor for dette populære kompaniet. Tabanka skaper anerkjennende og bekreftende rom for den melaninrike kroppens tilværelse. Uttrykket deres er preget av raushet: i bruk av rytme, bevegelse, farge, energi, ja, selv raust raseri.

Her er informasjon og retningslinjer for ditt besøk hos oss. Det er viktig at du tar deg tid til å lese dette:
Informasjon og retiningslinjer

Medvirkende

Koreograf og konsept::
Thomas «Talawa» Prestø
Dansere:
Wolman Michelle Luciano
Lacky Mahame
Joel Ramirez
Victor Amel Olivares Pedersen
Ekperedinma Clarice Okeke
Film og postproduksjon:
Hokus Fokus
Kostymer:
Mo9
Kjøp billetter
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus