Hva leter du etter?

Splendour, 16.–18. februar 2018

Splendour,
16.–18. februar 2018

Spilles: fre. 16. feb. 2018 lør. 17. feb. søn. 18. feb.

Splendour ser på bevegelse som utgangspunktet for all lyd – ikke omvendt.

I et tekno-inspirert bevegelsesspråk som legger hovedvekten på musikkens emosjonelle muligheter – det som slår en i magen og får en til å gynge i takt før man vet hvorfor - skapes en kollektiv, organisk tekno. De syv danserne på scenen danser seg svette i en kroppslig oversettelse fra musikk til dans.

Daglig tekno-praksis er forarbeidet til forestillingen, der hver eneste prøve består i å gjennomføre hele verket. Albumet Archive One fra 1996 av Dave Clark, ”The Baron of  Techno”, danses fra begynnelse til slutt. Med instruksjoner som direkte oversetter lyd til bevegelse forsøker danserne å unngå all individuell fortolkning, utsmykning eller kreativitet for i stedet i ”gjøre” musikken. Ved å arbeide med følelsene og reaksjonene som oppstår i det direkte møtet med lyd, skaper Splendour en illusjon av at kroppene forårsaker lyd. Som tekno på dansegulvet er Spledour en forestilling der ingen er avhengige av de andre, men der utøverne likevel insisterer på å gjøre den sammen. 

Splendour vises samme kveld som Dark Field Analysis - kjøp billett til begge forestillingene for kr 300,- her:
16. februar
17. februar
18. februar

Freedom and movement, as political things, must affirm their singularity away from clichés of what “free movement” and “moving freely” might be expected to be identified with and represent.

André Lepecki “Weaving Politics” 2012

Medvirkende

Koreografi:
Stina Nyberg
Utøvere:
Ilse Ghekiere
Nadja Hjorton
Sidney Leoni
Stina Nyberg
Zoë Poluch
Rebecka Stillman
Lisa Janbell
Lysdesign:
Chrisander Brun
Lys-og lydtekniker:
Peter Widell
Musikk:
Dave Clarke - Archive One
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus