Hi Res 2464

Israel Galván

SOLO, 21. - 22. mars 2010

SOLO,
21. - 22. mars 2010

    0
  • SceneHovedscenen

Spilledatoer

  • 21. mars - 17:00
  • 22. mars - 19:00

Forestillingen «SOLO» med og av Israel Galván er noe så sjeldent som et møte med en mester. Tett på denne kunstneren ser vi hvordan han gjennom sin dype og inderlige slektskap med alt som har med flamenco, og alt som snart har med det å gjøre, skaper en intens og vibrerende forestilling foran øynene våre.

For annen gang presenterer vi den urgamle Flamenco dansen nyeste mester, Israel Galván fra Sevilla. Som tredjegenerasjons danser innefor Flamenco har han blitt verdenskjent gjennom sin evne til å formidle og fornye, å respektere det gamle og bryte tradisjoner, samtidig. Har du noen gang kjent det bruste når du har hørt eller sett Flamenco er denne forestilling ikke noe du vil gå glipp av.

Se en mester i arbeid!

Koreografi og dans : Israel Galván
Production . Cisco Casado -Chema Blanco, a negro producciones
International booking: Carole Fierz, polimni
A Sound : Felix Vazquez


Sagt om Galván:

På et tidspunkt da dansen fremdeles var en kamp mellom det stagnerte og det nye kom Israel Galván som nektet å ta side. Enrique Morente har kalt ham «Den eldste av unge dansere». I møtet med et dobbelt panorama, når han konfronteres med den klassiske og kanoniske status quos voktere, vender han alt på hodet for å by på sin konseptuelle og barokke flamenco. Han rekonstruerer en moderne flamencodans, kun ved bruk av det som pleide å være eksklusive verktøy for flamenco.

Gjenkjennelse er Israels utgangspunkt. Mario Mayas alegriaer, El Faruccos solea, hans trinn, hans quiebras (kroppslige spenn): dette er røttene han bruker til å forme en ny flamenco. Israel lurer ingen når han simulerer en dansers liv til tonene av en Mecanosang. Israel Galván sier at han lærer mer når han ser en fotballkamp med Manuel Soler enn han ville gjort i et moderne akademi.

Ingen tviler på at Israel Galván er danseren av dansere, gitt antallet dansere som er tilstede ved hans forestillinger. Ingen tviler på at han er en favoritt blant sangere, som beundrer hans compás (rytme), siden de beordrer ham til å integrere bulerías i hans moderne eksperimenter. Ingen tviler på at de siste års flamenco ville vært noe helt annet om det ikke hadde vært for Israel Galván.