Hva leter du etter?

Pulse, 29.–30. oktober 2016

Pulse,
29.–30. oktober 2016

Spilles: lør. 29. okt. 2016 søn. 30. okt.

Pulse er en rytmisk manende og pulserende forestilling med dype røtter i Afrikas og Karibias rituelle bevegelsesteknikker hvor Voudunvibrasjoner møter gester fra bla. norske hverdagsritualer.

Forestillingen harselerer med, utfordrer og beveger stereotypier. Den våger å spørre spørsmål som: ”hva hvis kolonialiseringen skjedde i revers?”.

Tabanka Ensemble er kjent for sine sjelfulle koreografier, undulerende ryggrader, og pulserende rytmer. Utøverne inntar ikke rollen som minoriteter og tar snarere en naturlig og sentral rolle i sine egne dansede historier. Tabanka er et unikt kompani i norsk sammenheng og er for andre gang invitert til Dansens Hus.

Pulse er alvoret, gleden, rytmen og dansen like kontrastfylt som livet, og danner et spennende utgangspunkt for refleksjon og diskusjon. Alle Tabankas utøvere er også trente ungdomsarbeidere og det er bla. samtaler med melaninrike ungdommers erfaringer i Norge som danner utgangspunkt for Pulse. Forestillingen er ikke bare et innsyn i en ny og spennende dansesjanger, men også et innblikk i en virkelighetsopplevelse som mange ikke kjenner til.

Hjemmesider

Medvirkende

Koreograf og kunstnerisk leder:
Thomas Talawa Prestø
Hoveddansere og solister:
Amie Mbye
Joel Ramires
Pearl Tawiah
Wolman Michelle Luciano
Ensemble:
Ekperedima Clarice Okeke
Lacky Mahamed
Rena Onye
Victor Olivares Pedersen
Kostymer:
Mo9k
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus