Hva leter du etter?

Protagonist, 17.–19. februar 2017

Protagonist,
17.–19. februar 2017

Spilles: fre. 17. feb. 2017 lør. 18. feb. søn. 19. feb.

Revolusjon, evolusjon og det svenske musikkvidunderet ELIAS. Cullbergballetten er tilbake med en ny koreografi av Jefta van Dinther.

Jefta van Dinther har skapt et nytt, storslagent verk for Cullbergballetten hvor han lar alle danserne i ensemblet spille en hovedrolle – derav tittelen. Musikken og tekster er ved ELIAS,  et nytt stjerneskudd på den svenske musikkhimmelen. Han fikk et sensasjonelt gjennombrudd med hiten Revolution, som også er med i forestillingen.

Protagonist er en betraktning over menneskelighet. Sanger for revolusjon og dans om evolusjon forteller en historie om hvordan mennesker samles, forholder seg til hverandre og blir gitt roller. Instinkt, motstand og tvang vitner om de kamper ethvert menneske utkjemper. I streben etter å høre til og i den felles letingen etter mening og overbevisning tar fellesskapet form. Protagonist er en skildring av samhørighet, omsorg og forbindelser, av isolasjon, kontroll og fremmedgjøring. 

Jefta van Dinthers arbeider karakteriseres av et tydelig fysisk anslag, og så godt som alltid isenesettes en utforskning av bevegelse. Kroppen er kjernen i verket, og samhandler med lys, lyd og ulike former for materialer for å smelte sammen til en helhet. Protagonist er Jefta van Dinthers andre verk for Cullbergballetten. Det første verket, Plateau Effect, ble vist på Dansens Hus i mars 2014.

- obehagligt och befriande. Personligt och allmengiltig

Medvirkende

Koreografi/regi:
Jefta van Dinther
Medvirkende skapere og utøvere:
Adam Schütt, Anand Bolder, Camille Prieux, Daniel Sjökvist, Eleanor Campbell, Eszter Czédulás, Eva Mohn, Sylvie Gehln Karlsson, Jac Carlsson, Katie Jacobson, Linda Adami (gjest),
Samuel Draper, Unn Faleide, Vincent Van der Plas
Musikk og lyddesign:
David Kiers
Stemme og sang:
ELIAS
Lysdesign:
Minna Tiikkainen
Scenografi:
SIMKA
Kostymeassistent:
Marita Tjärnström
Tekst:
Jefta van Dinther
Koreografiassistent:
Thiago Granato
Prøveleder:
Thomas Zamolo
Øvrige originalkomposisjon:
Revolution, Elias Sahlin, SONY/ATV Music Publishing, Joel Sjöö, EMI Music Publishing, Andreas Söderlund, Songs for Wife AB/BMG Rights Management (Scandinavia) AB , utgitt av Warner Music Sweden AB Inseparable, Elias Sahlin, SONY/ATV Music Publishing, Frederick Wennborg, copyright control, utgitt av Warner Music Sweden AB Says, Nils Frahm, Manners McDade Music Publishing, med tillatelse av Erased Tapes Records.
Foto:
Urban Jörén
Foto promobilde:
Nina Andersson
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus