Hva leter du etter?

Panflutes and Paperwork, 11.–14. februar

Panflutes and Paperwork,
11.–14. februar

Spilles: tor. 11. feb. fre. 12. feb. lør. 13. feb. søn. 14. feb.

Forestillingen er dessverre avlyst.

Uhøytidelig og sjarmerende presisjonskunst om forholdet musikk – dans.

Panflutes and Paperwork
er en vidunderlig perle av en duett mellom dansekunstner Ingrid Berger Myhre og komponist Lasse Passage. På upretensiøst vis ser de to på forholdet mellom dans og musikk. Med utgangspunkt i partiturer legger de vekt på interesse for struktur og metode, heller enn talent og virtuositet. Tittelen til duetten hinter til kontrasten mellom det våte og det tørre, det inderlige og det strukturelle, det lekne og det byråkratiske. Det er en spenning mellom disse tilstandene som viser til den velkjente koreograf-komponist-relasjonen og dens konvensjoner. Med verktøy fra begges leire oppfinner Ingrid og Lasse nye sammentreff som endrer spillereglene.

Panflutes and Paperwork er siden premieren i Rotterdam 20. februar 2019 spilt over store deler av Europa, og mange steder i Norge. Listen hadde vært enda lengre hadde det ikke vært for avlysninger som følge av Koronasituasjonen i 2020.

Ingrid Berger Myhre er en norsk dansekunstner basert i Brussel. Hun har en MA i Choreography; research and performance fra ex.e.r.ce ved Centre Chorégraphique National de Montpellier og har siden 2014 vært tilknyttet Dansateliers Rotterdam som koreograf.

Lasse Passage som er komponist og artist, begynte å studere komposisjon ved Griegakademiet i Bergen, og fullførte etter det en BA i Sonologi fra det Kongelige Konservatoriet i Den Haag. Musikken er farget av bakgrunnen hans fra elektroakustikk, den rytmiske musikken og symbiosen mellom disse.

Forestillingen spilles på engelsk.

- Det kjentes godt å se noe som lykkes i å være humoristisk, inderlig og alvorlig på samme tid.

Norsk Shakespearetidsskrift

Medvirkende

Koreografi:
Ingrid Berger Myhre
Lasse Passage
Musikk:
Lasse Passage
Ingrid Berger Myhre
Lys:
Edwin van Steenbergen
Veiledning:
Alex Zakkas
Merel Heering
Kostymer:
Min Li
Foto:
Sara Anke
Thomas Lenden
icon-facebookicon-instagramsoek_3icon-searchicon-twitterDansens Hus