Overstått og nært forestående

CODA:Øyvind Jørgensen

Overstått eller nært forestående, 25. - 26. oktober 2017

Overstått eller nært forestående,
25. - 26. oktober 2017

Doublebill med Terje Tjøme Mossige

 • Varighet80 min inkl pause
 • SceneStudioscenen

Spilledatoer

 • 25. oktober - 15:00
 • 26. oktober - 15:00

Overstått eller nært forestående ble til i møte med de to danserne Marianne Kjærsund og Erik Rulin. Dansernes særegne dynamikk og kraftfulle ekspressivitet, deres ulikheter og fellestrekk, har vært koreografens inspirasjonskilde. I samspill med danserne framfører komponist og musiker Tov Ramstad et spesialkomponert verk for cello.

Verket er et spill mellom femininitet og maskulinitet, der kvinne og mann er likestilt. Spillet foregår på tvers av kjønnene og omhandler de bakenforliggende beveggrunnene for maskulin og feminin mentalitet, emosjonalitet og handling. Ikke gjennom ytre kjennetegn eller signaler, slik vi kjenner det i kulturelle og sosiale sammenhenger, men fra et indre, psykisk landskap.

Tittelen Overstått eller nært forestående henviser til noe urovekkende, en følelse av usikkerhet som også kan formuleres slik: Har noe skjedd eller kommer noe til å skje? Hvordan forholder vi oss – enten vi er mann eller kvinne - til verden vi lever i, en verden i stadig endring med trusler av ulikt slag? Hvordan påvirker endringene oss i det ubevisste? Hvordan takler vi usikkerhet, hver for oss og i samspill med hverandre?

Forestillingen vises sammen med Terje Tjøme Mossiges Ved siden av. Begge forestillingene er trioer med to dansere og en musiker på scenen. Ved siden av vises først. Det blir så en 20 minutters pause før Overstått eller nært forestående vises.

Bakgrunnsstoff

 • Mindre 20160616 Img 8666

  En punker i skogen

  Da Marianne Kjærsund møtte improvisasjon på folkehøgskolen begynte det å tyte dans hun ikke ante hvor kom fra, ut av henne. Siden har hun latt det tyte til mange kollegers og publikums store glede. 25. og 26. oktober ser du henne emosjonell og inderlig på Dansens Hus i forestillingen Overstått eller nært forestående av Øyvind Jørgensen. I serien "10 spørsmål til.." har Eivind Seljeseth intervjuet Marianne for Danseinformasjonen.

Medvirkende

 • Koreograf

  Øyvind Jørgensen

 • Skapende dansere

  Marianne Kjærsund
  Erik Rulin

 • Komponist og musiker

  Tov Ramstad

 • Lysdesign

  Ruth Marie Bottheim

 • Video

  Torgrim Ødegård

 • Lystekniker/avvikling

  Kaja Glenne Lund

 • Foto

  Stein Jarle Nilsen

Produsent: Ø.J.Prod.
Co-produsent: DansiT – Senter for dansekunst i Sør-Trøndelag
Gjestespillarrangør: Dansearena nord

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Fond for lyd og bilde Forestillingen hadde premiere i Olavshallen i Trondheim den 28. oktober 2016 og i januar 2017 gjestet forestillingen Arktisk Kultursenter i Hammerfest.

Rullestolbrukere bes melde fra til billettluken før ankomst.
Tlf. 23 70 94 25/billettsalg@dansenshus.com

Forestillingen er en del av CODA Oslo International Dance Festival